Van’ın Erciş İlçesinde gazetecilik görevlerini yürüten İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş yeni tehditlerin hedefi oldu. Yaptıkları her haber sonrası haklarında dava açılan Akbaş ve Yılmaz, bu seferde sosyal medya hesapları üzerinden tehditlere maruz kaldı.” Can Erciş” isimli açılan facebook hesabından Erhan Akbaş’ın fotoğraflarını yayınlayan kişiler, Akbaş’a “PKK maşası ve sempatizanı” suçlamasında bulunarak hedef gösterdiği ifadelerinin ardından, “Erhan Akbaş ve İdris Yılmaz gözümüz üzerinizde” diyerek tehditte bulundu. Yapılan tehditler öncesinde Erciş Belediyesine atanan kayyım Mehmet Şirin Yaşar’ın gazetecilerin yaptığı belediye logo haberi sonrası sosyal medya hesabı üzerinde “Terör örgütü güdümündeki fitneci basın” ifadesi ile hedef göstermişti. Kayyımın açıklamaları sonrası gazetecilerin sürekli tehdit edilmesi dikkat çekti.

Polisten hedef göstermeye destek

Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı

Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yapılan paylaşıma bazı polislerin sosyal medya hesaplarında paylaşarak destek vermesi dikkat çekti. Erhan Akbaş’ın fotoğrafı ve hedef gösterilen ifadelerin yer aldığı içeriği kendi duvarında paylaşanlar arasında Emniyet Müdürlüğünde görevli olan Polis memuru Sait .I’ın olması ve daha önce Kayyım Mehmet Şirin Yaşarın koruma polisliğini yapan Oğuz. A.’nın paylaşıma destek veren yorumlarda bulunması dikkat çekti.

Aynı zamanda kamu kurumunda çalışan Esen Ali .Y ,”Akbaş hakkında iftira ve yalan beyanda bulunarak 3 yıl önce bu vatandaşın yalan haber sitesinde doğru bir yorum yapmıştım. Örgüt aracılığı ile adresten aldıracaktı” şeklinde yorumu kafa karıştırdı.

Cahit. D isimli bir şahıs ise belirtilen paylaşımın altına yaptığı yorumda, “Ama ne hikmetse bütün Ercişliler bu adamın haber sayfasında ve yazılan yapılan haberlere sessiz kalıyorlar” ifadesi ile dikkat çekti.

‘Kayyım da hedef göstermişti’

Gazeteci Akbaş ve Yılmaz’ın Erciş Belediyesi Logosunun alıntı olduğu ve Cihabeyli Belediyesine ait olduğu haberinin ardından duruma öfkelenen kayyım Yaşar, sosyal medya üzerinden gazetecileri şu ifadelerle hedef göstermişti, “Ancak biz bu sorunlarla boğuşurken başta terör örgütünün güdümünde olan bir kısım yerel yönlendirici aktörler ve onların güdümündeki fitneci basın ile küçük menfaat gurupları daima moral motivasyonumuzu bozucu çalışma içinde oldular. Bugün bu malum çevrelerin belediyemizin logosu hakkında yaptıkları haber de bu kapsamda değerlendirilmelidir. Göreve geldiğimizde belediyemizin kurumsal kimliğini daha iyi yansıtacak ve daha modern çizgiler taşıyacak bir logo arayışına girdik ve dışarıya hiçbir ücret ödemeden belediyemiz bünyesinde görevli arkadaşlarımıza bu yönde bir çalışma talimatı verdik. Arkadaşlarımızın sunduğu 4-5 alternatif arasında bugün kullandığımız logoda karar kıldık. Ancak aradan geçen süre zarfında bize intikal eden duyumlardan bizim logomuzun bir başka belediyemizin daha önce kullandığı logoyla esinlenme ölçüsünü aşacak şekilde benzerlik gösterdiğini gördük ve bundan bir süre önce sonuçlarını kamuoyunun da beğenisine sunacağımız bir logo yarışması açma kararı aldık. Bu konuyla ilgili bütün şartname usul ve esaslarla ilgili çalışmalarımızı bitirip yarışmayı ilan edeceğimiz gün tamimiyle belediyemizi ve asıl olarak da hükümetimizin kayyum atama sistemini itibarsızlaştırmaya yönelik yapılan bu haberlerin amacının sizler tarafından da en doğru şekilde algılandığına şüphem yoktur” dedi.

‘Saçımızın bir teline zarar gelirse bunun sorumlusu Yaşar’dır’

Yaşanan tehdit ve saldırıların ardından kısa bir açıklama yapan gazeteci Yılmaz ve Akbaş, özellikle yaptıkları logo haberi sonrası kayyım tarafından hedef haline getirildiklerini belirterek, “ Yapılan tehdit ve hakaret içerikli paylaşımın içeriğine ve bu paylaşıma destek verenlere bakıldığında çoğunun sayın Yaşar’ın çevresindeki insanlar veya görevliler olması dikkat çekmektedir. Bu anlamda bu günden sonra saçımızın bir teline zarar gelirse  bunun sorumlusu Erciş Belediyesi Başkan Vekili (Kayyım) Mehmet Şirin Yaşar’dır” ifadesinde bulundu. Gazeteciler konu ile ilgili savcıları da göreve çağırarak, “ Yaptığımız her haber sonrası hakkımızda jet hızı ile soruşturma başlatan Sayın Erciş Cumhuriyet Başsavcı’nın bu konuda da gerekli hassasiyeti göstereceğini umuyoruz. Bizler hiçbir bir örgütün ne mensubu nede sempatizanıyız. Bizi örgüt sempatizanı olarak suçlayanlar öncelikle basına karşı sergilemiş oldukları tavırlarına baksınlar. Bize yöneltilen bu hakaretleri asla kabul etmeyeceğimizi belirtir konu hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı bilinmesini isteriz” dedi. Gazeteciler yarın Erciş Cumhuriyet Başsavcılığına giderek, paylaşımı yapan ve yapılan paylaşımları beğenileri aynı zamanda yorumları ile destekleyen kişi ve Polis’ler hakkında suç duyurusunda bulunacak.