Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin “Vazifeden kaçmam. Partim ve milletim isterse aday olurum” dedi.

Habertürk’e konuşan Mansur Yavaş, kendisine yöneltilen “Cumhurbaşkanı adayı olur musun?” sorusuna yanıt verdi. Yavaş, “Henüz Türkiye’de bir seçim gündemi yok. Bu nedenle adaylık konuşmak için çok erken” diye konuştu.

Konu ile ilgili ilerleyen zamanlarda durumu değerlendireceklerini belirten Yavaş, “Fakat günü geldiğinde partim ve milletim bizi aday olarak görmek isterse bu vazifeden kaçınmayız. Elbette aday oluruz” dedi.

‘VAZİFEDEN KAÇMAM’

Yavaş şunları söyledi:

DEM Parti Sözcüsü Doğan: Mücadele ortaklığında yeni planlamalar yapıyoruz DEM Parti Sözcüsü Doğan: Mücadele ortaklığında yeni planlamalar yapıyoruz

“Henüz Türkiye’de bir seçim gündemi yok. Bu nedenle adaylık konuşmak için çok erken. Şuan birinci önceliğim Ankara halkına hizmet. Bunun dışında bir gündemim yok. Fakat günü geldiğinde partim ve milletim bizi aday olarak görmek isterse bu vazifeden kaçınmayız. Elbette aday oluruz.”

Bu açıklamalar, Yavaş’ın adaylık konusundaki belirsizliği korurken, olası bir adaylık durumunda sorumluluk almaktan kaçınmayacağını gösterdi.