Mardin'in Derik İlçesi'nde yer alan Pirinçli ve Subaşı köylerinde ikamet eden Sefa aşireti ile Selamet, Çobanlı ve Düztaş köyündeki Hama aşiretlerine mensup gençlerin arasında yaşanan basit bir tartışma büyük bir olaya dönüştü.

Çoban köyü tamamen boşaltıldı 

Olayda, Sefa aşiretinden bir kişi yaşamını yitirirken, Hama aşiretine ait olan köylere düzenlenen saldırılarda ise  haneler, hayvanlar ve samanlar ateşe verildi, Çobanlı köyü de tamamen boşaltıldı.

‘Bir gerilim var, bu açık…. Sokak ‘o şey’ için mi hareketlendiriliyor?’ ‘Bir gerilim var, bu açık…. Sokak ‘o şey’ için mi hareketlendiriliyor?’

Görgü tanıkları olayı anlattı 

Basit bir tartışmanın vahim bir olaya dönüştüğünü belirten görgü tanıkları, şu iddialarda bulundu:
"Hama aşiretinden M. A.'nın oğlu ve Sefa aşiretinden H. D.'nin yeğeni arasında küçük bir kavga olayı yaşandı. Bu tartışmanın ardından araya aşiret büyükleri girdi. Sefa aşiretine mensup 300'e yakın kişi Çobanlı Köyü'ne gelerek Hama aşiretinden olanlara saldırdılar.

Mardinde Buyuk Olay4

Bu saldırıda bir kişi felç kalırken üç kişi de ağır yaralandı. Bunun üzerine Hama aşiretine mensup olanlarda Mardin merkezde Sefa aşiretine mensup bir kişiyi darp ettiler ve ağır yaralanan bu şahıs yaşamını yitirdi. Bu ölümden sonra korucu olan Sefa aşireti mensupları Hama aşiretlerinin köylerine saldırdılar. Haneler, hayvanlar ve Samanları ateşe verdiler. Çobanlı köyü tamamen boşaltıldı. Diğer köylere sığınan Hama aşiretinden olanlar her gece saldırıya uğruyor. Bu olayın bitmesi için yetkililer çözüm sağlayamıyor. İnsanlar birbirlerini yedi, devlet nerede."

Mardinde Buyuk Olay3

(Kaynak:guneydoguekspres)