7 Mayıs Perşembe günü Erciş ilçe Kaymakamlığı önünde Kan bağışı toplamak amacıyla kurulan Kızılay standının etrafında toplanan kalabalık maskesiz olarak koronavirüs salgını riskine rağmen sosyal mesafe kuralını hiçe saymıştı.

Görüntülerin basına yansıması üzerine AKP Erciş İlçe Başkanı Nedim Sağlam tarafından açıklama yapıldı.

Haber Erciş'e açıklamalarda bulunan AKP Erciş ilçe Başkanı Nedim Sağlam, “7 Mayıs Perşembe günü iftar sonrası Ak Parti Erciş İlçe Başkanı olarak teşkilat üyelerim ile birlikte Türk Kızılay’ının organize etmiş olduğu kan bağışı kampanyasına katılarak kan bağışında bulunduk. Amacımız burada ilçe teşkilatı olarak halkımızı kan bağışında bulunmaları konusunda motive edip kan bağışına olan ilgiyi artırmaktı.

Kan Bağışında bulunduktan sonra alanda bulunan basın mensuplarının sorularını yanıtladığımız, esnada TRT kameraları gören halk bir anda merakla çevremize toplanmaya başladı. Buda objektiflere yansıyınca maalesef ortada kabul edilmesi mümkün olmayan görüntüler ortaya çıktı. Daha sonrasında alanda bulunan vatandaşlara bizzat uyarılarda bulunarak sosyal mesafe kurallarına uymaları hususunda özellikle ricada bulundum.

Ortaya çıkan manzaradan dolayı ilçe teşkilatı olarak son derece üzgünüz, Koronavirüs salgınının yayıldığı bu süreçte böylesi görüntülerin objektiflere yansıması ilçe halkı nezdinde de maalesef tedirginliğe neden olmuştur. İnşallah bundan sonraki süreçte böylesi görüntülerle bir daha karşı karşıya kalmayız. Bu anlamda Kızılay’a kan bağışında bulunacak olan vatandaşlarımızı sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Ne Olmuştu ?

Perşembe günü akşam saatlerinde Erciş ilçe Kaymakamlığı önünde Kan bağışı toplamak için kurulan Kızılay standının etrafında toplanan kalabalık maskesiz olarak koronavirüs salgını riskine rağmen sosyal mesafe kuralını hiçe saymıştı.

AKP Erciş ilçe Başkanı Nedim Sağlam ve ilçe yöneticilerinin de görüntülere yansıdığı fotoğraf karesinde sosyal mesafe kuralını yok sayan kalabalık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Virüsten uzak durmanın yolu, maske ve sosyal mesafedir. Ev dışında mutlaka maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun. Kimin virüs taşıdığını bilemeyiz. Tedbiri elden bırakmayın” uyarılarına rağmen kurallara uymadıkları gözlemlenmişti.

Soysal mesafe kuralının ihlal edildiği o görüntüler;

Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı