Tuşba Belediyesi, Akköprü Mahallesi’nde bulunan Ahmed-i Hani Anadolu Lise’sine alternatif bir yol açmak için çalışmalara başladı. Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi öğrencileri, okula birkaç metre uzaklıkta ikamet etmelerine rağmen yıllardır yaklaşık bir kilometrelik yolu yürümek zorunda kalıyor. Okula alternatif bir yolun açılması için mahalle sakinleri Tuşba Belediyesi’ne talepte bulundu ve gerekli incelemeler yapıldıktan sonra yolun açılması için çalışmalar başlatıldı. 
Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi öğrencileri yıllardır yol sorunuyla karşı karşıya. Hem öğrenciler hem de veliler bu durumdan oldukça şikâyetçi. Özellikle kış aylarında çocuklarının çok zorlandığını belirten veliler, sorunun çözüme kavuşmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Yurttaşların talepleri doğrultusunda başlatılan yol çalışmasını yerinde inceleyen Eşbaşkanlar Hanım Akkoş ve Ümit Keser gençlerin daha güvenli bir ortamda okula ulaşım sağlamaları için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.  

Whatsapp Image 2024 09 11 At 16.44.17 (1)

Eşbaşkan Akkoş: Bu Mağduriyeti Gidermek İçin Buradayız


Çalışma öncesi mahalle sakinleriyle bir araya gelen Eşbaşkanlar, yurttaşlara sadece belediyelerin asli görevi olan çalışmaların dışında da hizmetlerde bulunacaklarını söyledi. 
Eşbaşkan Hanım Akkoş, çocukların okula gidememelerinin temel bir sorun olduğunu dile getiren Akkoş, “Bu sorunu çözmek için yapabileceğimiz ne varsa yapmaya hazırız. Burada sizleri görmek bizi mutlu etti. Bu mağduriyeti gidermek için buradayız. Sizlerin de desteği ile bu sorunu çözüp, çocukların, gençlerin güvenli bir ortamda okula gidip gelmeleri için tüm çabamızla yanınızda olacağız. Yeni eğitim-öğretim yılında çocuklar, açılan bu yol sayesinde çok daha güvenli bir şekilde eğitimlerine devam edecekler. Siz aileler de çocuklarınızın yol güzergâhları ile ilgili endişe etmekten kurtulmuş olacaksınız,” dedi.  

Whatsapp Image 2024 09 11 At 16.44.14

Kayyımdan alınan Tûşba Belediyesinin borcu 237 milyon 374 bin 774 TL Kayyımdan alınan Tûşba Belediyesinin borcu 237 milyon 374 bin 774 TL

Eşbaşkan Keser: Sorunları Çözeceğimizin Sözünü Veriyoruz


Eşbaşkan Ümit Keser, belediye olarak sorunları çözeceklerinin sözünü verdiklerini ifade ederek, “Kısa vadede en azından okul döneminde çocuklarımız, gençlerimiz okula daha güvenli gidebilsinler diye çabalıyoruz. Kısa bir çalışma yürüteceğiz, sizlerin de desteğini bekliyoruz. Açacağımız yol için bize müsaade eden her aileye ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Sizlerin de bize yardımcı olarak diğer ailelerle konuşmanız, onlarla bu konuda hemfikir olmanız bizim için önemli. Sizleri burada gördüğümüze memnun olduk,” dedi. 

Yurttaşlar Eşbaşkanlara teşekkür ederek yolun açılması için yapılan çalışmadan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Whatsapp Image 2024 09 11 At 16.44.17