Türkiye'de devrimci hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 52’nci yıl dönümünde Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarları başında anıldı. Demokratik kitle örgütlerinin düzenlediği anmaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile birçok siyasi parti üye ve yöneticileri katıldı. “Bağımsızlık, devrim, sosyalizm mücadelemizde yaşıyor” pankartının açıldığı anmada, sık sık “Denizlere sözümüz devrim olacak” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

‘ASLA UNUTULMAYACAKLAR’

Anmada konuşan Hatimoğulları, Denizlerin asla unutulmadığını belirterek, “Doktor Hikmet Kıvılcımlılardan, Kaypakkayalardan, Mahirlerden, Denizlerden, Mazlumlardan, Sakinelerden, Sêvêlerden bırakılan devrimci, sosyalist ve yurtsever mücadeleyi onlara layık olacak şekilde taşıyacağız. Onları asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Yaşasın devrimci mücadelemiz, yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın yurtsever mücadelemiz” ifadelerini kullandı. 

‘MÜCADELE KAZANACAK’

Ardından Bakırhan ise, Kürtçe ve Türkçe yaptığı yaptığı konuşmasında şunları belirtti: “Bugün Deniz, Hüseyin, Yusuf’un mücadelesi Kurdistan’ın dört parçasında devam ediyor. Mücadelemizi aydınlatıyorlar, yolumuzu açıyorlar. Saygıyla selamlıyoruz kendilerini. Emin olsunlar ki; mücadele başarıya ulaşıncaya kadar devam edecek. Van direnişinde olduğu gibi, Amed’de olduğu gibi, İstanbul’da, İzmit’te, İzmir’de olduğu gibi direnen, özgürlüğüne, eşitliğine, haklarına sahip çıkan emekçilerin mücadelesinde olduğu gibi... Bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağımıza eminiz, inanıyoruz.”

Bakırhan’ın ardından alanda anmaya katılan siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de, günün önemine dair kısa birer açıklama yaparak, Denizlerin yolunda mücadelenin devam edeceği mesajını verdi. 

AYM kararına uymayan isim Yargıtay Başsavcılığına atandı AYM kararına uymayan isim Yargıtay Başsavcılığına atandı