Tuşba Fotoğraf Sanatçıları ve Muhabirleri Derneği (TUFSAD) kurulduktan hemen sonra Van’da fotoğraf sanatı ve foto muhabirliğini profesyonelleştirmek için çalışmalarına başladı. Tuşba Fotoğraf Sanatçıları ve Muhabirleri Derneği TUFSAD kurulduktan hemen sonra Van’da fotoğraf sanatı ve foto muhabirliğini profesyonelleştirmek için çalışmalarına başladı. Van’da bulunan profesyonel fotoğraf sanatçıları ve deneyimli foto muhabirlerini bir araya getiren Dernek, bünyesinde bulunan uzman kadrolarla eğitimlerine başlıyor.  

TEMEL AMACIMIZ FOTOĞRAFSANATÇILARINI BULUŞTURMAK

  Dernek Başkanı Ruşen Takva, Serhat Gazetesi’ne yaptığı açıklamada temel amaçlarının Van’da özelikle fotoğraf sanatçılarını ve foto muhabirlerini bir araya getirmek olduğunu söyledi. Takva, deneyimli kadrolarla Van’da sanatı daha da ileriye götürmek istediklerini vurgulayarak bu alanın tekelleşmesinin de önüne geçmek istediklerini dile getirdi.  

BÖLGENİN ÇEŞİTLİ YERLERİNE FOTO KEŞİFLER YAPACAĞIZ  

Dernek çatısı altında her hafta fotoğrafçılık ve muhabirlik dersleri vereceklerini ifade eden Takva, her ay eğitime gelecek olanlarla birlikte bölgenin çeşitli yerlerine giderek uygulamalı eğitimlerde de bulunacaklarını söyledi.  

Güneş’in yakınları Meclis’te HDP ve CHP’yi ziyaret etti Güneş’in yakınları Meclis’te HDP ve CHP’yi ziyaret etti

KATILAN HERKESE MEB ONAYLI SERTİFİKA VERİLECEK  

Takva, eğitimlerin her hafta Cumartesi ve pazar günleri akşama doğru VAN TSO binasında olacağını söyledi. Her yaştan insanın kurslara katılabileceğini belirten Takva, Kursa katılıp başarı gösteren herkese Milli Eğitim, Halk Eğitim Müdürlüğü ve TUFSAD onaylı sertifika verileceğini vurguladı. Kursa katılacakların TUFSAD bürosuna başvurmaları gerekmektedir.  Adres: Kazım Karabekir Cad. Uğur Sok. Tatarlar İş Hanı Kat 1 No 3