AKP’nin il ve ilçe kongrelerinde çıkacak sonuç henüz tartışmaya yeni açılırken yaşanan bir son dakika gelişmesinde AKP’nin Van ve Erciş kongreleri olmak üzere Büyükşehir statüsündeki bütün il ve ilçelerin kongrelerinin sınırsız olarak uzatıldığı öğrenildi. Konu ile ilgili Gazete Yaşam’ın telefonla ulaştığı AKP Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın,” henüz açıklama yeni yapıldı. Ak Parti’nin büyükşehir statüsündeki bütün il ve ilçelerdeki kongre süresiz olarak ertelendi. İkinci bir karara kadar kongreler yapılmayacak” ifadesinde bulundu.

‘Yıpratılıyoruz’

Kongreye kısa bir süre kala AKP il ve ilçe başkanlarına yönelik asılsız iddiaların ortaya atıldığını ifade eden Aydın, “Yeni kongre sürecinde başta ben olmak üzere aday olan il ve ilçe başkanlarımıza yönelik asılsız iddialar ortaya atılarak yıpratılmaya çalışıldık. Buna rağmen görevimizin başındayız” ifadelerinde bulundu.

Atama mı yapılacak?

Erciş'te görevli polis memuru evinde ölü bulundu Erciş'te görevli polis memuru evinde ölü bulundu

Öte yandan bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre, kongresi yapılmayan il ve ilçelerde “atama” yöntemi ile yeni başkanların atılacağı ifade edildi. Gazete Yaşam