TJA tarafından Başkale’de düzenlenen kadın buluşmasına HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, Başkale eski Belediye Eş Başkanı Aynur Tarhan, TJA Aktivistleri ve halk katıldı. Program saygı duruşu ve kadın mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Ardından söz alan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, “Biz kadınlar her türlü baskı ve engellemeye rağmen biz kadınlar mücadelemizle kendimizi hayatın her alanında var edeceğiz. Devletin de istediği erkek egemen bir zihniyetle kadını dört duvar arasına hapsetmektir  ve bunun için erkek egemen zihniyete her türlü olanağı sağlayarak biz kadınların maruz kalmadığı zulüm kalmadı.Oysa ki biz kadınlar yaşamın yarısıyız ve dünyanın yarısını oluşturuyoruz. Bizim ön gördüğümüz model kadını her alanda irade sahibi ve karar verici bir konuma kavuşturmaktir. Devletin iktidarının korkusu da budur. Devletin istemediği şey çoğulculuktur, kadının köle gibi yaşama mecbur etmesidir. Kürt kadının özgün ve özgür yapısı verdigi mücadelede de kendini göstermektedir. Çok çetin ve kıymetli bir mücadelenin içindeyiz. Elde edilen demokratik kazanımlar aslında biz kadınların verdiği mücadelenin bir sonucudur.” Diye konuştu.

Özgökçe'nin ardından HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan ve Başkale eski Belediye Eş Başkanı Aynur Tarhan'da kısa bir konuşma yaptı.
 

Hiç unutmamak lazım ki mesele Kürt olunca özellikle de Kürt kadını olunca her türlü şiddetle bizim üzerimize gelmeye yönelik politikalarını devreye soktuklarını görüyoruz. Hukuksuz bir şekilde ele geçirilen belediyelerimizin bünyesindeki kadın birimlerini  ve kadın çalışmalarını ilk olarak  hedefe alınarak ortadan kaldırılmaya başlamaya çalıştılar.Annelerin evlatlarının cansız bedenine yaklaşmasına dahi tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. onca bedelden sonra kazanımlarımız, seçilmişlerimiz, siyasetçilerimiz hedef alındı. Bizi siyasetin dışına çıkartmaya çalıştılar.” İfadelerini kullandı.

“Bu zulüm ve  baskılar karşısında asla geri duracak değiliz.” Diyerek sözlerini sürdüren Ertan, “Bizler talana tacize ve tecavüze dur diyeceğiz.  16 Nisanda da sandığa giderek bütün gerekçelerimizle bu gidişata Hayır diyeceğiz. Biliyoruz ki  günün yarısı karanlık olduğu gibi diğer yarısı da aydınlıktır. Bizler Taybet Ana için, Miray Bebek için evlatlarımız için yakılıp yakılan  köylerimiz kentlerimiz için Eş Genel Başkanlarımız, diğer bütün değerli  arkadaşlarımız için ve  aydınlık bir yaşam için Hayır diyeceğiz.” Dedi.

Program daha sonra soru-cevap bölümüyle devam etti.

Başkale ilçesinde kurtların saldırdığı sürüdeki 120 koyun öldü Başkale ilçesinde kurtların saldırdığı sürüdeki 120 koyun öldü


Kaynak: vanhaberdar