Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran’ı (8) arama çalışmaları 17’nci gününde devam ediyor. Narin’den bir iz arayan ekipler bölgede çalışmalarını sürdürürken, küçük çocuğa ilişkin yeni bir ihbar geldi.

Olay, 21 Ağustos’ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde meydana geldi. Kur’an kursuna giden Narin Güran, çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aradı. Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin’in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi.

Bunun üzerine bölgeye Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi’nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Narin cinayetinde ilk itiraf: Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi Narin cinayetinde ilk itiraf: Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi

Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Bugüne kadar toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

NARİN’İ ÖZEL EKİP ARIYOR

Narin Güran’ı arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daki özel ekiple, Ankara’dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışma yürüttü. Ekip, mahallenin içinde ve çevresinde çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez arandı. Ancak Narin’e dair bir ize rastlanmadı.

MEZARLIKTA ARAMA YAPILDI

Çalışmaların 15’inci gününde mahalle mezarlığında, özellikle yakın zamanda defnedilenlerin mezarları olmak üzere soruşturma savcısı eşliğinde jandarma tarafından yer altı görüntüleme cihazı ile arama yapıldı. Ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı.

YENİ İHBAR GELDİ

Kayıp Narin’i arama çalışmaları devam ederken, jandarmaya yeni bir ihbar geldi. Ekipler, gelen ihbar üzerine çalışmalarını Eğertutmaz Deresi’nde yoğunlaştırdı.

Suya giren 5 dalgıç, ellerindeki çubuklarla derenin dibinde ve dere yatağında inceleme yaptı.

Ekiplere iz takip köpekleri de eşlik etti.

İncelemede Narin’e ait herhangi bir ize rastlanmadı. Bölgede çalışmalar devam ediyor.