Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak


HABER: İDRİS YILMAZ
www.haberercis.com

Erciş'te mevcut devlet hastanesinin ilçe nüfusuna ihtiyaç olamadığı için 7 Ekim 2008 tarihinde Kışla Mahallesi Çınarlı Caddesi üzerinde Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirilen yeni hastanenin yapım çalışmalarında bir arpa boyu yol kat edilmiş değil. İlk başta Denizlili iş insanı Kamil Barlın'ın yapımını üstlendiği; ancak daha sonra vazgeçtiği hastanenin yapımını Toplu Konut İdaresi (TOKİ) üstlense de bir sonuç alınamadı. TOKİ'nin ihale usulü ile bir inşaat firmasına verdiği inşaat yapımı, bir süre sonra bu firmanın da "zarar ettiğini" beyan etmesi üzerine çekilmesiyle kaderine terk edildi. Yaklaşık 3 yıldır bir tek çivinin bile çakılmadığı inşaat alanındaki malzemeler de çürümeye yüz tuttu.

Hasta’da doktorda zor durumda!

Erciş’te yaşanan hastane yetersizliği nedeni ile oluşan doktor ve Poliknilik eksikliği yurttaşlara zor anlar yaşatırken, mevcut doktorlar ise zorunlu olarak branşlarının dışında hizmet vermek zorunluluğu yaşıyor. Edinen bilgilere göre hastanede görev yapan doktorlar alınan randevu sırasından sonra onlarca hastaya ise kendi inisiyatiflerini kullanarak randevusuz bakıyor. Yaşanan bu durama rağmen, Ercişlilerin sağlık sorunlarına cevap vermekte zorluk yaşayan Erciş Devlet Hastanesi, yalnızca Ercişlilere değil bölgeye yakın farklı il, ilçe ve köylerden gelen yurttaşlara da hizmet vermek zorunda kalıyor. Hasta potansiyelinin yoğun olduğu Erciş Devlet Hastanesi, Polikinilik ve personel yetersizliği nedeni ile birçok hastaya randevu veremiyor. Randevu almak için geç saatlerde kuyruklara giren yurttaşlar, gecenin geç saatlerinden mesai saatine kadar beklemelerine rağmen randevu alamıyor. Randevu alamayan yurttaşlar, çoğu zaman yaşanan durumdan hastane personelini sorumlu tutuyor.Yaşanan bu durum üzerine  zaman, zaman hastane koridorlarında gergin anlar yaşanarak doktorlar ve hastahane personeli hasta yakınlarının  şiddet ve hakaretine  maruz kaldığı belirtiliyor. Hastane yönetiminin yıllardır yaşanan sıkıntıları yetkililere aktarmasına rağmen yetkililerin ‘yeni hastane yapılıyor’ ifadeleri ile sorunu görmemezlikten gelmesi ve 5 yıldır hastane inşaatında bir ilerleme kaydedilmemesi yaşanan sağlık sorununa ilçede yetkililerin duyarsız olduğu görüşlerinin yaratılmasına neden oluyor.


İlçede yaşanan sağlık krizine yetkililerin “yeni hastane yapılıyor” sözlerinin 5 yıldır yerine getirilmemesi ve hastane inşaatının kendi kaderine terk edilmesi, Erciş halkına yönelik sorumsuzluğu açıkça gözler önüne sererken yaptığımız bu haberden sonra yetkililerin nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu halinde.