Narin Güran cinayetinde Ağabeyin ifadesi ortaya çıktı: Çok üzüldüğü için kendi kolunu ısırmış Narin Güran cinayetinde Ağabeyin ifadesi ortaya çıktı: Çok üzüldüğü için kendi kolunu ısırmış

Müslüman Kardeşler üyesi Aslan H, Mısır’dan kaçtıktan sonra İstanbul’a geldi ve Türkiye vatandaşı oldu. Diyanet’e bağlı bir camide gönüllü olarak görev yapan Aslan H, IŞİD’e yönelik bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Halk TV’nin haberine göre, Mısır’da lisede öğretmenlik yapan Aslan H. (66), Abdülfettah Sisi’nin askeri darbesi sonrası ülkesini terk etti. Müslüman Kardeşler üyesi Aslan H., 2015-19 yılları arası dönemde, eşi ile birlikte Katar’da kaldı. Bu ülkede de öğretmenlik yapan Aslan H. ve eşi 2019 yılında İstanbul’a yerleşti.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı da aldığı anlaşılan Aslan H. ve eşi Küçükçekmece’de kiraladıkları evde yaşamaya başladı. Aslan H. bu süreçte, sahip olduğu bilgi birikimini paylaşmak istediğini belirterek Küçükçekmece Müftülüğü ile temasa geçti. Müftülüğün de onayı ile Aslan H., Kanarya Mahallesi’ndeki Hacı Osman Camii’nde gönüllü olarak görev yapmaya başladı.

Camide, Arapça ve Kur’an öğretimi veren Aslan H., İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Aslan H.’nin IŞİD şüphesi ile gözaltına alındığı öğrenildi.