Birleşmiş Milletler uzmanları, bu yıl İran’da 15’i kadın olmak üzere 400’den fazla kişi idam edildi Birleşmiş Milletler uzmanları, bu yıl İran’da 15’i kadın olmak üzere 400’den fazla kişi idam edildi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İsrail’in suikastı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından oğlu Abdüsselam Haniye’den açıklama geldi. Abdüsselam Haniye, “Babam, dört suikast girişiminden sağ kurtuldu, ancak bugün her zaman arzuladığı şehadete ulaştı” dedi.

İsmail Haniye’nin oğlu Abdüsselam Haniye, babasının ölümünün ardından Filistin yerel basınına yaptığı açıklamada, babasının milli davası boyunca birçok kez suikast girişimlerine maruz kaldığını belirtti.

Haniye, babasının hayatı boyunca Filistin ulusal birliği ve direnişin güçlenmesi için mücadele ettiğini ifade etti. Babasının, sürgünden esarete, kaybettiği aile fertlerine kadar birçok zorlu süreçten geçtiğini belirten Abdüsselam Haniye, “Bu şerefe ulaştığı için Allah’a şükürler olsun” ifadesini kullandı.

Abdüsselam Haniye, bu suikastın direnişin kararlılığını durdurmayacağını söyledi ve “Babam, Filistin ulusal birliğine önem vermiş, Filistin direniş saflarının birliği için çabalamıştır ve bu suikast, direnişin kararlılığını durdurmayacaktır” dedi.