Van’ın Çaldıran ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eşbaşkan adayı Leyla Atsak, yüzde 53 oy oranıyla seçildi. Ancak Leyla Atsak’ın Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmesi gerekçe gösterilerek Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mazbatası verilmedi. Belediye başkanlığına ikinci sırada oy alan AKP’li Şefik Ensari getirildi. Çaldıran halkı ise geçen 8 aylık süreçte hiçbir hizmet alamadıklarını söylüyor. İlçedeki tarihi Ezidi Dilşah Zindanı’na çöpler atıldığı görülürken, Elaçmaz (Selexane) köyünde yaşayanlar ise çöplerin alınmadığını ve belediye çalışanlarının köye hiç gelmediğini, sorunlarıyla ilgilenmediğini belirtti.

‘Çöpler keyfi olarak temizlenmiyor’

Belediyenin çöpleri almadığını söyleyen Zehra Umdun, ayrıca köyde elektrik ve ulaşım sorunu da olduğunu dile getirdi. Tüm vergiler alınırken hizmet verilmediğini vurgulayan Umdun, “Belediye bize her olanağı sunmak zorunda. Köye çöp konteynerleri koyulmuyor, çöpler toplanmıyor. Köyde hiçbir gelişme yok. Köyümüze hizmet istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Kokudan evin kapısını açamıyoruz’

Zeynep Seçen ise Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediye döneminde hizmet alırken, sonrasında gelen kayyım ve bu dönem AKP’li belediyenin hiçbir şey yapmadığını söyledi. Seçen, “Yaz aylarında ise çöpler daha kötü kokuyordu. Evin kapısını dahi açamıyoruz. Kapımızın önündeki çöpleri biz topluyoruz” diye konuştu. 

‘Kimse ilgilenmiyor’

Çaldıran'da kamyonetle traktör çarpıştı: 2’si çocuk 7 yaralı Çaldıran'da kamyonetle traktör çarpıştı: 2’si çocuk 7 yaralı

Sevda Seçen ise, “Kimse ilgilenmiyor. Muhtara bile ulaşamıyoruz şikâyetlerimizi söylemek için. Gelip bu çöpleri toplasınlar” dedi.