Çimen Mahallesi’nde kadınlara yönelik düzenlenen özgün toplantıya Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Güler Temel, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Serhatlı, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Toplumsal cinsiyet algısını pekiştirmek, bu alandaki farkındalığı ve bilinci artırmak için her hafta düzenli olarak bir mahallede kadınlara yönelik eğitim programı düzenleyeceklerini belirten Eşbaşkan Güler Temel şöyle konuştu:

Erciş'te görevli polis memuru evinde ölü bulundu Erciş'te görevli polis memuru evinde ölü bulundu

EŞİTSİZLİĞİ YAPACAĞIMIZ EĞİTİMLER İLE EN AZA İNDİRECEĞİZ

Temel, Kadınlar ve erkekler dünyaya aynı gelmesine rağmen aynı biçimde yaşamıyorlar. Bunun en büyük nedeni toplumsal cinsiyet eşitsizliğidir. Toplumsal cinsiyet; kadın ve erkeklerin doğuştan değil sosyal ortamlarında, kültürün içinde öğrendikleri kadın ve erkek olmaya dair özellikleridir. Kadın ve erkek olmak aileden başlayarak toplum içinde öğrenilir. Ailede, okulda, sokakta, iş yaşamında, kurumlarda öğrenilir. Kadınlık ve erkeklik kalıpları bizi basitçe birbirimizden farklılaştırmakla kalmaz, aynı zamanda toplumsal kaynaklara erişimimizi de maalesef büyük ölçüde etkiliyor. Erciş Belediye olarak bu eşitsizliği yapacağımız eğitimler ile en aza indirmeyi planlıyoruz" dedi.

Erciş Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eğitimi.jpeg2Erciş Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eğitimi.jpeg4Erciş Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eğitimi.jpeg3