HABER MERKEZİ / ERHAN AKBAŞ Erciş ilçesine bağlı Adnan Menderes Mahallesi 8.Etap Toki konutlarında yaklaşık 464 konutta günlerdir suların akmadığını belirten yurttaşlar isyan etti.

Susuzluk sorununun artık çekilmez bir boyuta geldiğini ifade eden TOKİ sakinlerinden Yakup Kılıç isimli yurttaş Haber Erciş’e yaşamış oldukları sorunu şu şekilde anlattı “Sularımız günlerdir akmıyor 8.Etap sakinleri olarak daha önce defalarca, Vaski il Müdürlüğüne, başvurduk, suyumuzun akmadığını söyledik ama bir sonuç elde edemedik” dedi.

" Su sorunumuzu çözmeyen Vaski il müdürü beni savcılığa şikayet etti "

Kılıç “Toki’de 2017 yılından buyana su sıkıntısı yaşıyoruz. Geçen yıl Vaski İl Müdürü Ali Tekağaç’ı aradım dedimki müdürüm sularımız akmıyor su sorunumuz var. Bana dediki köylüler orda vurmuş boruları kırmışlar kırılan borulardan dolayı suyunuz gelmiyor 3 gün içerisinde tamirat bittikten sonra sularınız gelmeye başlayacak bizde bunun üzerine bekledik aradan 3 gün geçti, 5 gün geçti, 5 ay geçti sular yine gelmedi. Tekrar kendisini aradım dedimki Müdürüm neden yalan konuşuyorsunuz 3 gün dediniz bakın kaç gün oldu sular halen gelmedi. Vaski müdürü bu konuşmanın üzerine kendisine yalan konuşuyorun dediğim için hakaret sayıp gidip beni savcılığa şikayet etti şuanda da kendisi ile mahkemeliğiz” ifadelerinde bulundu.

"10 Gündür su sıkıntısı yaşıyoruz "

Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı

Kılıç; “Yaklaşık 10 gündür yine su sıkıntısı sorunumuz başladı. Evimizde içeçek suyumuz yok Muhtarı arıyorum diyor; Toki yönetimini arayın, yönetimi arıyorum diyor, Vaski’yi arayın,Vaski’yi arıyorum diyor Erciş Vaski Şubesini arayın hepsi birbirine yönlendiriyor kimi arayacağımızı şaşırdık” dedi.

Çözülemeyen su sorunundan dolayı mağdur edildiklerini söyleyen Yakup Kılıç, “ bıktık artık yeter!"diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

" Muhtar haftada bir tanker su getirip boşaltıyor buda bize yetmiyor"

Muhtar haftada bir yarım tanker su getirip boşaltıyor bu su binaya yetmiyor “ Dün Erciş Vaski Şube Müdürü Nuri Çiftçi’yi aradım dedim müdürüm sularımız akmıyor nasıl akmıyor dedi bana ben kendim gelip bakmışım suyunuz akıyor dedi. Dönüp binamızın kapıcısını aradım sordum Vaski’den gelen giden oldumu diye hayır gelen giden kimse olmadı depoda da gram suyumuz yok dedi. Tekrardan şube müdürünü aradım kendisine Vaski il Müdürü Ali Tekağaç’ı aradığımı söyledim bana kaldırıp sen nasıl ne hakla ararsın Ali Bey’i diyerek telefonu bu sefer de yüzüme kapattı” ifadelerinde bulundu.

Günlerdir sularının akmadığını söyleyen Yakup Kılıç isimli mahalle sakini, " Yetkililere seslenerek 8 Etap Toki sakinleri olarak bir an önce bu sorunun çözmesini istiyoruz" dedi.