Van'ın Erciş İlçesi'nde darp edilen 2 gazeteci İdris Yılmaz ve Erhan AkbaşVan İnsan Hakları Derneği'ne başvurdu. Gazeteciler burada yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Gazetecilere Van İHD Başkanı Murat Meletve Van İnternet Medyası Derneği (VİMED) Başkanı İlhan Siyahtaş da destek verdi. 

Melet: Bu yaşananları Ulusal ve Uluslararası platformlara taşıyacağız


Van İHD Başkanı Murat Melet, Yaşanan saldırıyı kınayarak, Gazeteciler'e yönelik bu saldırıyı asla kabul etmeyeceklerini söyledi. Melet, Gazetecilere yönelik saldırının asla peşini bırakmayacağını vurgulayarak, Gazeteciler'in kendilerine yaptığı başvuruyu ulusal ve uluslararası bütün platformlara taşıyacaklarını belirtti. 

'GAZETECİLERİN YAŞAMLARINA KASTEDİLDİ'

Olağanüstü Hal (OHAL) süreciyle birlikte neredeyse her ay basın çalışanlarının çeşitli mağduriyetlere maruz kaldığını belirten Melet, “Erciş’te görevini yapan iki gazeteci, orada bulunan bazı gruplar tarafından darp edilerek, yaşamlarına kastedildi. Ülkemizde gazetecilerin ve basın çalışanlarının çalışma alanları her geçen gün daha da daraltılıyor. Eğer bu gazeteciler asılsız haber yapmışsa bunun yolu yargıdır. Bunun yolu, gazetecilere şiddet uygulamak değildir. Bu olayla ilgili bir heyetin oluşturulması, araştırma yapması ve suçluların ortaya çıkarılması için herkesi duyarlılığa davet ediyoruz. Bu sıradan bir hadise değildir” dedi.

Yılmaz: Çok fazla tehdit alıyoruz

Saldırıya uğrayan Gazeteci İdris Yılmaz, ise yaşadıkları darp olayını detayları ile anlattı. Yılmaz, yıllardır Erciş'te hedef haline getirildiklerini belirterek, "Biz yıllardır Erciş'te gazetecilik yaptığımız için hedef haline geliyoruz. Defalarca gözaltına alındık, hakkımızda onlarca dava açıldı. Son ollarak ise bir yolsuzluk iddiasına karşı gittiğimiz yerde çok sayıda kişinin saldırısına maruz kaldık. Sosyal medya başta olmak üzere birçok yerde tehditler alıyoruz. Buradan çok açık ve net ifade etmek istiyorum. Eğer benim ve ailemden birilerinin başına bir şey gelirse, ya da ayağımız taşa takılırsa sorumlusu Erciş Emniyet Müdürü ve Müteahittidir." dedi. 

AÇIKLAMAYI BURADAN TEKRAR İZLEYEBİLİRSİNİZ

Akbaş: Saldıranlar sosyal medyadan mesaj gönderdi

Darp edilen diğer gazeteci Erhan Akbaş da, "Haberin tarafsızlığı ilkesini göz önüne alarak müteahhit firmanın çalışmış olduğu alana giderek, müteahhit ile görüşmek istedik. Ancak, müteahhit ve adamları tarafından saldırıya uğradık” dedi. Akbaş maruz kaldıkları saldırı ile ilgili hukuki bütün hakları sonuna kadar savunacaklarını söyledi. 

Gazeteciler ayrıca saldırıya ilişkin bütün fotoğrafların da ellerinde olduğunu söyledi. 

VİMED, saldırıyı kınadı

Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı

VİMED Başkanı İlhan Siyahtaş ise, gazetecilere yönelik bu saldırıların artık son bulması gerektiğini belirterek yaşananları kınadı. 

Gazeteciler'e yönelik saldırıyı HDP Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım da soru önergesi ile meclis gündemine getirdi.