Erciş ilçesinde ziyaretlerde bulunan Fatih Çiftçi, çeşitli belediyeler ve kurumlardan Erciş’e kayyım atanması sonrası yüz milyon TL yatırım yapıldığını öne sürdü. Yapılan bu yatırımların gerçekleştirdiği görüşmelerle dile getiren Çiftçi, Erciş Belediyesi kayyımını görmemezlikten gelmesi dikkat çekti.  


Van’ın Erciş ilçesinde ziyarette bulunan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, daha önce verdiği fakat yerine getirilmeyen hastane ve benzeri vaatleri yeniden yenileyerek, Erciş Belediyesi kayyımı Mehmet Şirin Yaşar’ın görmemezlikten gelmesi dikkat çekti. Çiftçi, kayyımın atanması sonrası yapılan bütün yatırımların kendi çabası ile yapıldığını öne süren ifadelerde bulundu. Çiftçi’nin açıklamaları sonrası kayyım Yaşar, “Bizi hükümetimiz adına resmi açıklama yapma yetkisine haiz kişilerin açıklamaları bağlar ve ilgilendirir” ifadeleri ile Çiftçi’nin tutumuna tepki gösterdi. 

Devlet hastanesi vaadini yeniledi

Erciş’te yaptığı  bir takım görüşmeler sonrası yıllardır devam eden ve bir türlü bitirilemeyen Erciş Devlet hastanesi inşaatını ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakan yardımcısı Fatih Çiftçi, hastanenin bitirileceği vaadini yeniledi. Çiftçi, yaşanan depremden 6 yıl sonra temeli atılan ve birçok tartışmaya konu olduktan sonra çalışmaları yeni başlatılan Kentsel Dönüşüm inşaatı üzerinde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamalar sırasında ilçe halkının ve esnafının yaşadığını mağduriyeti görmemezlikten gelen Çiftçi, ilçeye yapılan her hizmette kendi çabası olduğu algısı yaratması dikkat çekti. 

Erciş’teki çalışmaları başka belediyeler mi yaptı?

Çifçi’nin ziyaretine eşlik edenler arasında Erciş Belediyesi Kayyımı Mehmet Şirin Yaşar’ın olmaması dikkat çekti. Çiftçi, ilçede son zamanlarda yapılan birçok çalışmada kendi katkısı olduğunu algısı yaratarak, “Van Büyükşehir Belediyesi üzerinden Erciş’e çok önemli yatırımlar ve kaynaklar aktarıldı. Tüm köy yolları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.Sayın Valimizle ve genel sekreterimizle görüşmelerimiz oldu. Sadece Van Büyükşehir Belediyesinin Erciş’e 18 milyon 600 bin liralık asfalt ve yol yapım işi oldu. Bunun yanı sıra su ve kanalizasyonda da diğer yatırımlarda devam edecektir. Bunlarla beraber yaklaşık 30 milyon liralık bir kaynak olacak. Yine biz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek Beyle görüştük. Şu ana kadar 101 kayyum belediyesi mevcut. 101 kayyum belediyesine kardeş belediyeler üzerinden 300 milyon liralık bir kaynak aktarılmış. Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerinden 300 milyon liranın 31 milyon 721 bin lirası Erciş’e gelmiştir” ifadelerinde bulundu. 

Erciş’e yüz milyon TL yatırım yapılmış

Çiftçi, “ 31 milyon 721 bin liranın içersinde 5,5 milyon liralık sahilde bir park, 23 milyon 600 bin liralık asfalt var. Ankara Büyükşehir Belediyesi Erciş’e 105 bin ton sıcak asfalt yapmış. Parke taşı, oyuncaklar, oyun grupları, kamelyalar, binlerce çöp bidonu, greyder, tuz, park masaları 31 milyon 721 bin lira, büyükşehrin yatırımı İller Bankası üzerinden gönderilen kaynaklar ile birlikte topladığınızda 100 milyona yakın Erciş’e belediyecilik yatırımı yapılmış oldu. Bu 4-5 aylık sürede ve tarihte görülmemiş bir yatırımdır.” diye konuştu.

Erciş'e ait yolcu otobüsü, Sivas-Erzincan sınırında devrildi: 17 yaralı Erciş'e ait yolcu otobüsü, Sivas-Erzincan sınırında devrildi: 17 yaralı

Kayyım ne yaptı!

Çiftçi’nin yaptığı bu açıklaması ile birlikte Erciş Belediyesinin sattığı taşınmazlardan elde edilen gelir,  İç İşleri Bakanlığı tarafından kayyım atanması sonrası belediyeye aktarılan ödenekler, aynı zamanda son olarak çekilen banka kredilerinin nereye harcandığı ise merak konusu oldu. 

Kayyım: Bizi kişilerin söyledikleri bağlamaz! 

Çiftçi’nin  yapılan her yatırımı kendisine mal etme ifadesine tepki gösteren Mehmet Şirin Yaşar, “Bizi herkesin yaptığı açıklamalar değil hükümetimiz adına resmi açıklama yapma yetkisine haiz kişilerin açıklamaları bağlar ve ilgilendirir” ifadesinde bulundu.