Açılışa ilişkin Haber Erciş’e açıklama yapan HDP Erciş ilçe Eş Başkanı Hücret Kandemir “ Seçim büromuzun açılışını Salı günü saat 10:00’da gerçekleştireceğiz. Bugün hazırlamış olduğumuz el ilanlarımızı esnaflarımıza ve yurttaşlara dağıtarak görkemli bir açılış için tüm ilçe halkımızı açılışımıza davet ettik. HDP ve DBP ilçe örgütleri olarak 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için tüm komisyonlarımızı oluşturduk, görev dağılımlarımızı yaptık inşallah 31 Mart’da Halkların Demokratik Partisi olarak  Van’da 14 belediyenin tamamını kazanıp 14-0 yaparak destan yazacağız. Seçimlerine çok az bir süre kaldı HDP ve DBP ilçe teşkilatları olarak seçim çalışmalarımızı yürüteceğimiz büromuzun açılışını partililerimiz ve yurttaşların katılımı ile şölen havasına dönüştürmeyi düşünüyoruz “ ifadelerinde bulundu.

Erciş'e ait yolcu otobüsü, Sivas-Erzincan sınırında devrildi: 17 yaralı Erciş'e ait yolcu otobüsü, Sivas-Erzincan sınırında devrildi: 17 yaralı

Kandemir “19 şubat salı günü saat 10:00’da Zeylan caddesi üzerinde bulunan Saraçoğlu Ekmek Fırını yanında açılışını yapacağımız seçim büromuzun açılışına DBP Van il Eş Başkanı Ökkeş Kawa, HDP Van Milletvekili aynı zamanda Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, HDP ve DBP Ercişilçe Eş Başkanları, parti yöneticileri ve HDP Erciş Belediyesi Eş Başkan Adaylarımız Yıldız Çetin ve Mahmut Pala’nın katılacağı açılışımıza tüm Erciş halkını davet ediyoruz dedi.

Sabah Saat 09.30 Erciş Şeker Fabrikası girişinde konvoyla karşılama olacak