Muradiye AKP eski Belediye Başkanı Mehmet Nafiz Ağaoğlu BDP'ye katıldı. Mixurî aşiretine mensup Ağaoğlu 5 bine yakın seçmeniyle BDP'ye destek vereceğini belirtti.

Van'ın Muradiye ilçesinde, AKP eski Belediye Başkanı Mehmet Nafiz Ağaoğlu BDP'ye katıldı. 

Muradiye Belediye binası önündeki beton bloklar kaldırıldı Muradiye Belediye binası önündeki beton bloklar kaldırıldı

BDP Van İl Başkanı Musa İtah, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP'li adaylar ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir kitle tarafından evinden alınan Ağaoğlu, "Bijî Serok Apo", "Öcalan'a özgürlük Kürtlere statü" ve "PKK halktır halk burada" sloganları eşliğinde BDP ilçe binasına yürüdü. İlçe binası önünde kurulan platforma geçen AKP eski Belediye Başkanı Mehmet Nafiz Ağaoğlu, AKP'nin aşiretleri sayesinde 2 dönem Muradiye belediyesini aldığını dile getirerek, "Onlar beni kandırdılar. Diğer partilerden bana teklif geldi, hatta bağımsız aday olmam istendi. Ancakbenim yerim ve aşiretlerin yeri partim olan BDP'nin yanıdır" dedi. İlçede AKP'yi sandığa gömeceklerini söyleyen Ağaoğlu, uzun süre alkışlandı. 

Ağaoğlu'nun ardından konuşan BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah ise, "Kürdistan da tek lider Sayın Öcalan'dır, tek aşiret ise Kürdistan'dır" diyerek seçimlerde bu gerçeği tüm dünyaya kanıtlayacaklarını söyledi. En son söz alan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer de, Kürt halkının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı iradesi olarak gördüğünü ve yaşanan barış sürecin Öcalan'ın çağrısı ile yaratıldığını söyledi. AKP'nin, Kürt sorununun çözümsüzlüğünde ısrar ettiğini dile getiren Üçer, 30 Mart'ta yapılacak seçimler ile Kürtlerin statüsünü belirleyeceğini ifade etti. Üçer, Ağaoğlu ve aşiretinin katılımından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. ANF