HABER MERKEZİ-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan, Erciş’te esnaf ve yurttaşları ziyaret ederek 24 Haziran genel seçimlerinde elde edilen başarıdan dolayı teşekkür etti.

Milletvekillerinin esnaf ziyaretine, HDP Erciş ilçe Eş Başkanları Şakir Asıl, Hicran Kandemir, DBP ilçe Eş Başkanları Mustafa Sağlam, Hatice Yıldız ve Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili eşlik etti.

Erciş’te cadde ve sokakları gezerek esnafları tek tek ziyaret eden HDP Van Milletvekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan, 24 Haziran genel seçimlerinde sağlamış oldukları desteklerinden ötürü esnaflar ve yurttaşlara teşekkürlerini ilettiler.

Erciş Belediyesi'nin Türkçe-Kürtçe Tabelası Yenilendi Erciş Belediyesi'nin Türkçe-Kürtçe Tabelası Yenilendi

Ziyaret sırasında yoldan geçen yurttaşlarla da tokalaşan HDP’li vekiller, “Bize oy veren ve vermeyen tüm yurttaşlarımıza partimiz adına teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Van halkı için mecliste daha fazla çalışacağız, bize olan güvenlerini boşa çıkartmatacağız” dediler.

“ Sarısaç; Demokratik Siyaset Mücadelemiz Devam Edecek”

24 Haziran’da gerçekleştirilen seçimlerle ilgili bir değerlendirme yapan Murat Sarısaç bizler, biri birine bağlı olan örgütlü bir halkız, OHAL’de özellikle partimize yönelik uygulanan tüm baskı ve yasaklara rağmen barajı aşarak bu sonucu elde ettik.

Bundan sonraki süreçte de bu baskılar halkımız ve partimiz üzerinde devam edecek. Parti olarak bugünlere gece, gündüz demeden tüm halkımız ve bileşenlerimizle mücalede ederek geldik. Bundan sonra çıkarılacak olan yasalar, kanunlar ne olursa olsun demokratik ve pozitif bir siyaset yürüterek mağdur olan, haksızlığa uğrayan halklarımızın ve tüm yurttaşlarımızın yanında olacağız onlar için parlak bir siyaset yaparak mücadale etmeye devam edeceğiz dedi.

Yapılan ziyaretlerin ardından HDP’li Vekiller akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı.