Edinilen bilgilere göre yaklaşık 6 aydır ceza evinde tutuklu olan M.D isimli Müdür Yardımcısı Öğrenci beyanlarına rağmen “Mevcut delil yetersizliği” gerekçesi ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘Kızımı artık okula göndermeyeceğim, kimseye güvenmiyorum’

Konu ile ilgili Gazete Yaşam Muhabirine konuşan  istismar mağduru kız öğrencinin babası F.Ç mağdur olmasına rağmen hiçbir hukuki destek almadığını öne sürerek, “ Defalarca evime gelip öğretmen hakkında davadan vaz geçmem için beni tehdit ettiler. Buna rağmen ben davamdan vaz geçmedim. Davanın ne aşamada olduğu konusunda da benim herhangi bir bilgim yok.

Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı

Ben artık kızımı okula göndermeyeceğim. Benim artık hiçbir şeye inancım kalmadı. Evimi alıp buradan çıkıp gideceğim. Bu nasıl bir anlayıştır bilmiyorum. Bu güne kadar kimse kapımızı çalmadı. Kimse bizi sormadı. Derdimizi anlatacağımız kimseyi bulamadık. Kendileri yazdılar kendileri çizdiler” ifadeleri ile istismar iddiası ile tutuklanan  Mesut D.’nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Ne olmuştu?

17 Mayıs tarihinde ilçenin Keklik Ova mahallesinde bulunan bir okulda, Mesut D.’nin öğrencilere istismar ettiği iddiası üzerine jandarmaya haber verilmiş jandarmanın okula gelmesi üzerine Mesut D. Göz altına alınmıştı. Savcılığın yürüttüğü soruşturma üzerine çok sayıda öğrencinin ifadesi alınması sonrası savcı Mesut D.’yi tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etmişti. Mahkeme savcının iddiası üzerine Mesut D. Hakkında tutuklama kararı vermişti.

Okula öğrenciler gönderilmedi

Mesut D.’nin öğrencileri istismar ettiği iddiasının açığa çıkması üzerine velilerin aynı kişinin daha öncede öğrencilere istismarda bulunduğu fakat okul yönetiminin bu durumu bilmesine rağmen, Mesut D. Hakkında işlem yapılmasına tepki göstererek okul yönetiminin değiştirilmesi talebinde bulundu. Talepleri yerine getirilmeyen veliler çocuklarını okula göndermeyerek durumu protesto etmişti.

Gazeteciler yargı kıskacına alındı

Yaşanan olayı haberleştiren gazeteciler haberi yapmanın bedelini defalarca jandarma ve polis karakoluna ifade vermekle ödedi. Gazeteci İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş hakkında soruşturma ile ilgili dosyaya konulan gizlilik kararını ihlal ettikleri gerekçesi ile açılan davalardan birinde takipsizlik kararı verilirken diğer davalar ise halen devam ediyor. Gazete Yaşam/Van