Erciş ilçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar başkanlığında gerçekleşen toplantıya Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Acar, ilçemizdeki sivil toplum temsilcileri, muhtarlar, okul idarecileri ile okul aile birliği başkanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek yaptı. Şimşek konuşmasında, yeni eğitim-öğretim müfredatı, ilçedeki eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında açıklama yaptı. Daha sonra Erciş Toplum Sağlığı Merkezinden Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Özkan Özay tarafından ilçedeki okullarda yapılan sağlık taramaları hakkında bilgi verildi. Özay’ın konuşmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş ve Uzman Jandarma Yemlihan Yumuk tarafından ilçedeki okullarda okul güvenliği, uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi gibi konularda konuşma yapıldı.

Daha sonra konuşma yapan ilçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, ilçede eğitim-öğretim faaliyetlerinde gerekli hassasiyeti gösterdiklerini belirtti. Yaşar konuşmasında, “Erciş Kaymakamlığı ve Erciş Belediyesi olarak bizler eğitim alanında elimizden gelen gayreti vermekteyiz. Ancak, eğitim çalışmaları sadece bizlerin gayretleriyle ileri seviyelere gelecek bir konu değildir. Bu alanda sivil toplum kuruluşlarından iş adamlarımıza, okul aile birliğinden velilerimize kadar herkesin destek vermesi gerekir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılının hayırlar ve başarılar getirmesi dilekleriyle toplantı sona erdi.

Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak