HABER MERKEZİ - Van’ın Erciş ilçesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla. Hazırlanan etkinliklerin startı bugün yapılan basın açıklaması ile verildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Halkların Demokratik Partisi Erciş İlçe yöneticisi Ayfer Sayat yapmış olduğu basın açıklamasında “Kadına yönelik şiddet yaygın bir toplumsal olaydır. Evrensel olarak bütün dünyada her yerde,her yaşta ve cinsiyete karşı uygulanan bir insan hakkı ihlalidir. Diyerek açıklamasına şu şekilde devam etti.” Aile içinde şiddet daha çok daha çok eşe yönelik ve erkeğin kadına uyguladığı şiddet biçiminde olmaktadır. Kadına yönelik şiddetin kaynağında cinsiyet ayrımcılığı yatmaktadır. Ancak sorunun mahrem olarak algılanması nedeniyle konuyla ilgili yapılan çalışmalar hala sınırlı sayıdadır. Kadına yönelik şiddetin toplumun tüm kesimleri tarafından daha iyi irdelenmesi, anlaşılması ve çözüm için yapılması gerekenlerin ortaya konulabilmesi için çalışmaların yapılması önemlidir. Kadına yönelik her türlü şiddetin cinsiyet ayrımcılığına dayandığı ve kadının insan haklarının ihlali olduğu günümüzde yaygın olarak benimsemektedir” dedi.

Basın açıklamasından sonra Erciş’te katledilen kadınlar mezarları başında okunan dualar ve kanranfillerle anıldı.

Basın açıklamasına Erciş Belediyesi Meclis üyeleri Güler Avcı, Gülay Yılmaz, HDP Erciş ilçe Eş Başkanı Hücret Kandemir ve kadın yöneticiler katıdı.

Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı