Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor

HABER MERKEZİ /ERHAN AKBAŞ-Van'ın Erciş ilçesinde bir oto galeriye araç satın alma bahanesi ile giden hırsız fiyatta anlaştıktan sonra aracı expertize gösterme bahanesi ile alarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgilere göre olay dün öğlen saatlerinde Zeylan Caddesi üzerinde bulunan bir otogaleride meydana geldi.

Araç alma bahanesiyle iş yerine gelen kimliği belirlenemeyen bir şahıs, 2011 model bir otomobil üzerine pazarlık yaptı, galerici ile anlaştıktan sonra aracı test edip ve expertize gösterip sorununun olmaması durumunda satın alacağını söyleyen hırsız galeri sahibiyle birlikte sanayi sitesine doğru giderken şeker hastası olduğunu bahane ederek galeri sahibinden kendisine marketten bir su almasını istedi. Bunun üzerine marketten su almak için araçtan inen galeri sahibi döndüğünde aracını yerinde bulamadı.

'SATIN ALMA BAHANESİ İLE ARACI ÇALDI'

Yaşanan olayla alakalı Haberercis.com’a açıklamada bulunan galeri sahibi Mehmet Demir “Dün öğlen saatlerinde iş yerimize bir müşteri geldi. Galerinin önünce bulunan 2011 model 37 Bin TL değerinde olan aracımızı satın almak istediğini söyledi. Oturup pazarlık yaptık araç satışı için anlaştık daha sonra isminin Müslüm olduğunu söyleyen şahıs aracı satın almadan evvel götürüp sanayi sitesinde expertize göstermek istediğini söyledi bizde fiyat konusunda anlaştığımız şahısa tamam dedik. Birlikte aşağıya indik bu esnada sigaram bitmiş biraz bekle kendime bir sigara alıp geleyim dedi. Geldikten sonra aracı expertize götürmek için Erciş Sanayi Sitesine doğru ilerlerken şahıs dönüp bana ben şeker hastasıyım boğazım kurudu bir su alabilirmisin dedi. Bende tamam dedim alayım araçtan indim su almak için markete girdim döndüğümde şahısın aracımla kaçtığını gördüm. İlk başta biraz şaşkınlık yaşadım az bekledim dönüp gelecek diye dönmedi aracı çalarak kaçtı.

Zaman kaybetmeden hemen Erciş ilçe Emniyetine ve Cumhuriyet Başsavcılığına giderek aracımın çalındığı konusunda suç duyurusunda bulundum” dedi.

Çalınan aracın " Plakasız olduğunu ve ruhsatınında kendilerinde bulunduğunu ileri süren galeri sahibi Mehmet Demir yetkililerden aracının bir an önce bulunarak kendilerine teslim edilmesini istedi”.

Yaşanan hırzılık Olayı ile alakalı güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis hırsızın yakalanması için çalışma başlattı.