Erciş'e ait yolcu otobüsü, Sivas-Erzincan sınırında devrildi: 17 yaralı Erciş'e ait yolcu otobüsü, Sivas-Erzincan sınırında devrildi: 17 yaralı

HABER MERKEZİ / ERHAN AKBAŞ
www.haberercis.com

2011 Yılında Van-Erciş’te yaşanan yıkıcı depremden sonra yeni iş alanı yaratmak için dönemin Milli eğitim bakanı Ömer Dinçer tarafından hizmete açılan 147 Çağrı merkezinde, 120 depremzedeye iş istihdamı sağlanmıştı.
2012 Yılından buyana hizmet veren 147 iletişim merkezinde geçtiğimiz aylarda Bilgi işlem personelinin işine siyasi  sebepleri gerekçe göstererek son veren yüklenici firma devam eden güvenlik soruşturmaları kapsamında 1,5 yıldır Vatantaş temsilcisi pozisyonunda çalışan bir personelin işine daha son verdi.
 
10 YIL EVVEL 2 SAAT İFADESİ ALINMAK ÜZERE GÖZALTINA ALINAN PERSONELİN İŞİNE SON VERİLDİ
 
Yaklaşık 1 buçuk yıldır Mebim 147 çağrı merkezinde vatandaş temsilcisi olarak çalışan personelin işine birim yöneticileri tarafından “Senin 2007 yılında 2 saatlik bir gözaltına alınma sürecin olmuş bu nedenden dolayı bakanlık ve yüklenici firma olarak seninle artık çalışmak istemiyoruz ’’ söylenerek personelin işine son verildi.
 
Haber Erciş'e konuşan çağrı merkezi personeli  yaklaşık 10 yıl evvel bir yanlış anlaşılmadan dolayı ifadem alınmak üzere 2 saat gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştım.
 
Siyasi bir sebepten dolayıda hüküm falanda giymedim çağrı merkezine işe alındığımda benden işe giriş için sabıka kaydı vb evraklar istendi hazırlayıp verdikten sonra işe alındım 1,5 yıl boyuncada sorunsuz bir şekilde çalışıp işimin hakkını verdim 10 yıl üzerinden geçmesine rağmen bunu bahane eden birim yöneticileri fişlercesine bakanlık ve yüklenici firmaya bildirip tek taraflı olarak sözleşmemi fesih ederek işime son verdiler.
 
Hırsızlık yapan uyuşturuca satan insanlar ceza evinden çıktıktan sonra topluma yeniden  kazandırma adı altında devlet dairelerinde eski hükümlü diye kadrolu işe alınırken hiç bir suçum cezam olmamasına rağmen yöneticiler tarafından fişlenip işten atıldım. Varsa bir yasa dışı davranışım bunun cezasını yasalar zaten verirdi ben ekmeğimin peşinde koşan bir insandım şirket tarafından haksızlığa uğradım insanların elinden işi ekmeği alınarak bu şekilde cezalandırılması tam bir adaletsizliktir.
 
Her ne kadar yöneticiler tarafından istifa etmeye zorlansamda etmedim ben hakkımı yasal yollara başvurarak sonuna kadar arayacağım dedi.
 
İŞTEN ÇIKARILAN PERSONELLERE ZORLA İSTİFA DİLEKÇESİ İMZALATTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR
 
Siyasi ve politik sebepleri gerekçe göstererek sözleşmesi devam ederken işlerine son verilen personellere yüklenici şirket tazminat ödememek ve hukuki yolları kapatmak için çıkışı verilen personelleri baskı altına alarak birim yöneticileri tarafından yönetici odasına alınıp istifa dilekçesi imzalatılmaya  zorlanıyor. İmza atmak istemeyen personelleri ikna edemediklerinde ise  şirket genel müdürlüğünde görevli olan direktör devreye giriyor telefonla iş çıkışı verilen personelleri arayan çağrı merkezi direktörü şirketimiz ile tamamen bağlarınızı kopartmamak adına gidip dava açmayın arkadaşlar bakın yakında farklı bi projemiz olur ozaman sizi yeniden değerlendirebiliriz biz sizi mağdur etmemek için de bir maaş daha ödeyebiliriz  gibi konuşmalarla çıkışı verilen personellerin ikna edilmeye çalışıldığı iddia edildi.
 
ÇIKIŞ VERİLEN PERSONELLERİN YERLERİNE TORPİLLE POLİS VE MEMUR EŞLERİ ALINIYOR
 
Daha önce Mebim 147 Projesini kendi memleketi olan Karaman'da kurmak istediğini belirten dönemin milli eğitim bakanı  Ömer Dinçer, "Bu merkezi Karaman'da kurmak istiyordum. Kendi memleketime hizmet olsun diye yapmayı düşünüyordum. Ama deprem sonrası Erciş’i gördükten sonra firmayı çağırıp konuştum. Yeniden ihaleyi yaptık. Bir başka firmayla anlaşıp buraya yaptık. Karaman'da olacağına Erciş’te olsun, dedik en azından bölgenin deprem mağduru olan insanına iş alanı yaratmış oluruz demesine rağmen iletişim merkezinde torpille ve tepeden gelen selamlarla yüksek referanslı sayılıp  işe alımlar oluyor.
 
İletişim merkezinde torpili olmayanlar işe giremezken. Bölge insanına iş olanağı sağlamak amacıyla hizmete sunulan projede çeşitli gerekçeler ile işine son verilen personellerin yerlerine ise  ilçede görev yapan polis ve memurların eşleri işe alınıyor.
 
Son 1 ay içerisinde çağrı merkezinde yönetici pozisyonunda olan kişilerin kendi kardeşlerini işe aldıklarıda iddialar arasında
 
İŞTEN AYRILAN BİR ÇOK PERSONEL PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYOR
 
Belirli zamanlarda farklı sebeplerden dolayı işten çıkarılan personeller iletişim merkezinde birim yöneticilerinin sürekli baskısına maruz kaldıklarını belirterek pisikolojik tedavi gördüklerini ifade ettiler.
5 Yıla yakın bir süre boyunca mevzuat uzmanı olarak çalıştıktan sonra işten çıkarılan bayan mevzuat uzmanı ise yaptığı açıklamada son 1 yıl içerisinde sürekli birim yöneticilerinin baskısına maruz kaldığını belirtti.
Birim yöneticileri performans notlarım çok iyi olmasına rağmen sürekli performans puanımı bilinçli olarak düşürdüler itiraz ettiğimde ise  31 aralıkta seninle görüşürüz dediler o tarih geldiğinde ise odaya çağırıp biz senin performansından hiç memnun değiliz bu nedenden dolayı seninle yeni sözleşme imzalamıyacağız dedikten sonra işime son verdiler dedi.  Mevzuat uzmanı personel şirketi haksızlığa uğradığım için  gidip mahkemeye verdim hakkını yasal yollardan sonuna kadar arıyacağını dedi.