Erciş Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Belediye şirketi Erbel personelleriyle bir araya geldi. Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Eş Başkan Yıldız Çetin “ Yaklaşık 20 gündür belediye de görevimize başladık personellerimizle birim birim bir araya gelerek, yeni dönemin planlamasını yaparak sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz, aynı zamanda belediye meclis üyelerimiz ile birlikte incelemelerimize devam ediyoruz. Şuana kadar yapmış olduğumuz incelemelerde, işe gelmeyen bir çok personelin olduğunu tespit ettik." dedi.

Erciş Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin'in açıklamalarının satır başları şöyle;

'İŞE GELMEYEN PERSONELLER VAR'

İşe gelmeyen personellerin tespit edildiğini açıklayan Çetin, “Belediye Kayyım döneminde ilçedeki farklı kamu kurumlarının personel ihtiyaçlarını karşılayan bir kurum haline getirilmiş durumda, yapmış olduğumuz araştırmalarda bir çok personelimizin farklı kurumlarda görev yaptığını tespit ettik. İlgili kurumlarla iletişime geçerek eksikliklerini giderdikten sonra, personellerimizin geri gönderilmesini talep ettik. Halen geri dönmediler ihtarname çektik bekliyoruz dönmedikleri taktirde bu personellerin işine işe gelmedikleri gerekçesi ile son vereceğiz" diye konuştu.

'SEÇİME BİR GÜN KALA BELEDİYE PERSONEL ALMIŞ'

Seçimlere bir gün kala Erciş Belediyesine personel alındığını belirten Çetin, "31 Mart 2019 Yerel seçimlerine bir gün kala Erciş Belediyesine personel ihtiyacı olmamasına rağmen dört personel alınmış,Bu personellerin iki’si işe alındığı gün görevlendirme ile farklı bir kurumlara gönderilmiş durumda, biz böyle bir çalışma sistemini kesinlikle kabul etmiyoruz işe yeni alınan personellerle alakalıda değerlendirmelerimizi yapıp bir karar vereceğiz." dedi.

'BANKAMATİK PERSONELLERİ VAR'

Dönemsel olarak Belediyede çalışan bazı personelin işe gelmedikleri halde bankamatikten maaşını alanlara yönelik gerekli yasal yaptırımlar başlatacaklarını da aktaran Çetin, “Yıllardır yığılmış bir personel var. Biz bunları dizayn etme çalıştırma ve takip etmek gibi bir sorumluluk ile karşı karşıyayız. Yıllardır belediyeden çalışıyor gibi görünüp ama hiçbir şekilde hizmet etmemiş olanlar var. Bunun için yaptığımız tespitler var. Bunlar ile ilgili gerekli çalışmaları yapacağız. Bunun için çok kararlıyız ve boynumuz gitse bile bunun önüne geçeceğiz. Belediyede çalışıyorsanız bunun karşılığında bu halka hizmet vereceksiniz. Evinize gidip oturacaksınız keyfinize bakacaksınız sonrada gidip bankamatikten para çekeceksiniz. Bunu buradan belirtiyorum biz bu kanalı keseceğiz ve bu halkın parasını o şekilde size yedirtmeyiz. Halkın emeğin hiçbir kimliğe yedirtmeyiz kimliği ne olursa olsun fark etmez." diye belirtti. (HABER MERKEZİ)

Erciş Belediyesi'nin Türkçe-Kürtçe Tabelası Yenilendi Erciş Belediyesi'nin Türkçe-Kürtçe Tabelası Yenilendi