Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Erciş ilçesindeki seçim bürosu açılışı mitinge döndü. Sabah saatlerinde kalabalık bir konvoyla ilçeye giden Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, Demokratik Bölgeler Partisi (BDP) İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava ile beraberindekiler Erciş Belediyesi Eşbaşkan adayları Yıldız Çetin, Mahmut Pala ve kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Vanyolu üzerinde karşılanan Özgökçe ve beraberindekiler ardından Zeylan Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunun önüne geldi. Burada alkış ve sloganlarla karşılanan eşbaşkan adayları çalınan müzikler eşliğinde halay çekti. 

'BELEDİYE KARAKOL OLDU, BAŞINA DA POLİS ATANDI'

Kalabalığın her geçen dakika arttığı açılışta ilk konuşmayı yapan Erciş Belediye Eşbaşkan Adayı Yıldız Çetin, ilçe halkının bütün baskı ve tutuklamalara rağmen boyun eğmediğini söyledi. DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in açlık grevine değinen Çetin, "Güven’in talebi insani bir taleptir ve bizim talebimizdir. Bizler bu ülkeye barışın gelmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Önümüzdeki yerel seçimlerde halkımız gaspçı politikalara karşı iradesine bir kez daha sahip çıkacaktır" dedi. Ardından konuşan Eşbaşkan Adayı Mahmut Pala ise, Erciş’te kayyumların son 3 yıldır yarattığı tahribatlara dikkat çekti. Erciş Belediyesi'nin karakola dönüştürüldüğünü ve başına bir polis memurunun atandığını hatırlatan Pala, Erciş halkının en güzel ve güçlü yanıtı sandıkta vereceğini ifade etti.

'24 SAAT BOYUNCA 300 TV KANALI HDP'Yİ KARALIYOR'

Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak

Son olarak söz alan HDP Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan Erciş halkının her zaman büyük bir coşku ve moral ile partisine sahip çıktığını söyledi. Her seçimde partilerinin engellemeler, kısıtlamalar ve gözaltılarla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Özgökçe, “Öyle sanıyorlar ki bu baskılarla partimizin yürüyüşünü engelleyecekler ama yanılıyorlar hem de çok büyük yanılıyorlar. Her yerde HDP tartışılıyor, 24 saat HDP’yi konuşuyorlar ama orada tek bir HDP’li yok. 24 saat, 300 TV kanalında hakkımızda, bin bir türlü yalan ve manipülasyon yapıyorlar. HDP halkın umudu olduğu için bu karalamayı yapıyorlar. 31 Mart’tan sonra barış umudunu bütün Türkiye’ye yeniden yayacağız. Bu ülkeye barışı getirmek yerine sadece savaşı, umutsuzluğu aşılamaya çalışıyorlar. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla hep birlikte ama adil bir biçimde yaşamanın yol haritasını bulacağız. 31 Mart’ta oylarımızla sahip çıkacağız ve bu ülkeye barışı, huzuru hep birlikte getireceğiz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Özgökçe ve beraberindekiler seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. 

HDP ÖZALP'TA SEÇİM BÜROSU AÇTI

Öte yandan HDP Özalp ilçesinde de seçim bürosu açtı. Açılışa HDP İl Eş Başkanı Ümit Dede, Büyükşehir Eşbaşkan adayı Mustafa Avcı, Özalp Belediyesi Eşbaşkan adayları Dilan Örenci, Yakup Almaç ile yüzlerce kişi katıldı. 

'TEK ÇÖZÜM İMRALI'DA'

HDP ilçe binasından seçim bürosuna doğru yürüyüşe geçen kitle "Jin Jiyan Azadî"  ve "Bijî Berxwedana zindanan" sloganları attı. Seçim bürosu önüne gelen kitle çalınan müzikler eşliğinde halay çekti. Ardından ilk olarak söz alan HDP İlçe Eş Başkan Adayı Dilan Örenci, Özalp ilçesinin bir kez daha "mutlaka kazanacağız" mesajı verdiğini söyledi. Örenci'nin ardından söz alan HDP İl Eş Başkanı Ümit Dede ise, "Her ilçenin bizler için ayrı bir önemi vardır ancak Özalp çok ayrı bir yerde durmaktadır. Özalp bugün bunu bir kez daha göstermiştir. Bu ülkede AKP-MHP diktatörlüğünü yakından izliyorsunuz. Özalp halkı AKP-MHP ittifakına gereken cevabı verecektir. Biz Özalp'te AKP-MHP'yi rakip bile görmüyoruz. Şuan önemli bir süreçten geçiyoruz ve bu sürecin öncülüğünü Leyla Güven ve beraberindeki tutsaklar yapıyor. Bir kadın halkının öncülüğünü bedenini ölüme yatırarak yapıyor. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kırılmadan bu ülkeye barış, huzur gelmez tek çözüm İmralı'da" dedi.

'YOL DEĞİL ADETA İLÇE KAPATILDI!'

Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı ise, AKP’nin isminde "adalet" olduğunu ancak en büyük adaletsizliği yaptığını söyledi. Avcı, "2012 yılında AKP ilk kurulduğunda belki açılımını karşılıyordu ama gelinen noktada anlamını kaybetmiştir. Bu açılışı HDP değil de AKP yapıyor olsaydı bu kadar önlem alınır mıydı? Biz açılış yapacağız diye yol değil ilçe kapatılıyor. Bu adalet midir? Bir yerde demokrasi yoksa baskı vardır. HDP üzerinde yürütülen bu baskı politikaları Türkiye'de başka bir parti üzerinde yürütülseydi şu anda o partinin ruhuna El Fatiha okuyor olurduk. Onlar ne yaparsa yapsın Özalp Belediyesi bizim elimizde ve 31 Mart'ta belediyemizi geri alacağız. Çünkü biz mazlum bir halkız ve yürüttüğümüz mücadelede haklıyız. Bugün burada Özalp halkına ne yapmaları gerektiğini söylemeyeceğim. Çünkü Özalp halkı, bugün de, 31 Mart'ta da ne yapacağını çok iyi biliyor" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı.( HABER MERKEZİ)