HABER MERKEZİ-HDP Van Milletvekili adayı Tayip Temel, HDP Van il Eş Başkan Ümit Dede, TJA aktivistleri KESK’i ziyaret etti. Burada konuşan Temel, Türkiye’de en çok emek harcayan fakat en çok mağdur edilen kamu emekçilerinin her zaman toplumun en büyük dinamiği olduğunu belirtti. KHK’larla ülkede adeta bir emekçi kıyımının yaşandığına dikkat çeken Temel, insanların ekmeğine aşına göz koyanlara karşı en büyük cevabın 24 Haziran günü sandıklardan demokrasi ve özgürlük şiarını yükseltmek olduğunu ifade etti.

Temel’in konuşmasının ardından KESK yöneticileri ziyafetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, Milletvekili adayıBedia Özgökçe Ertan ve PM Üyemiz Zelal Yerlikaya seçim çalışmaları kapsamında Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı M.Emin Tuğrul ile SMMMO Van Başkanı İbrahim Şahin’i ziyaret etti.

ERCİŞ

HDP Erciş örgütü seçim çalışmalarına bu günde esnaf ziyaretleriyle devam etti. Esnaf ziyarelerine HDP Van Milletvekili adayı Mukaddes Karakoç, HDP, DBP ilçe eş başkanları ve kayyım atanan Erciş belediye meclis üyleri katıldı. Erciş ilçesinin en işlek Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan esnafların ziyaret eden HDP’liler, hem bayramlarını kutladı hemde 24 haziranda yapılacak olan seçimlerde destek istedi. Karakoç, özellikle gençlerin işsizlikten dolayı ülkenin batı illerine giderek inşaatlarda yaşamlarını yitirdiğine dikkat çekerek, hem gençler için iş imkanı hemde işçi cinayetlerin önüne geçmek için mücadele edeceklerinin sözünü verdi. Emrah ile Selvi çay bahçesinde KYK ile işinden ihraç edilen Konyalı bir öğretmen kendisinin Türk olduğunu ve yaşanan adaletsizliği son bulması için HDP’ye oy vereceğini belirti. Öte yandan yıllardır AKP’ye o vermiş bir anneden din istismarına son verilmesi için oyunu HDP’ye vereceğini kaydetti. Karakoç, izlenimlerine göre bu seçimde Erciş’in en az yüzde 75’nin desteğini alacaklarını açıkladı.

BAŞKALE

HDP Milletvekili  Murat Sarısaç, Başkale İlçesinde halkla bir araya geldi.

GEVAŞ

HDP Van Milletvekili Adayı Muazzez Orhan, Gevaş’ta esnaf ziyaretinde bulundu ve halkla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

EDREMİT

Yerine Kayyım atanan Edremit Belediye Eş Başkanı Rojbin Sevil Çetin ve TJA Aktivistleri, Edremit ve mahallelerinde halkla buluşarak seçimlerin önemine vurgu yaptı.

ÖZALP

Özalp’ta HDP İlçe Örgütü tarafından düzenlenen Halk Şölenine DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kava, HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ve Yerine kayyum atanan Özalp Belediye Eş Başkanı Handan Bağcı katıldı. Burada halka hitap eden DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kawa, Özalp’ta şu anda yaşanan görüntünün seçim sonucunun belirtisi olduğunu belirtirken, HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan’da Özalplılardan seçim günü sandıklarına ve iradelerine sahip çıkmalarını istedi.

Özalp’ta ki şölen halaylarla sürüyor.

Erciş'te görevli polis memuru evinde ölü bulundu Erciş'te görevli polis memuru evinde ölü bulundu