HABER MERKEZİ-24 Haziran seçimleri yaklaşırken Van halkı da hazırlıklarını sürdürüyor. HDP Van İl öncülüğünde seçim çalışmalarını sürdüren Vanlılar, 24 Haziran’da önemli bir başarıyı elde etmek istiyor.

ERCİŞ:HDP Van Milletvekili Bedia özgökçe Ertan, Erciş’te Kadın Kuaförler ile bir araya geldikten sonra Hastaneye geçerek hastalara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Özgökçe, Erciş’te 10 yıldır bir devlet hastanesini açamayan AKP hükümetinin yine seçim vaatleri arasında Erciş Devlet Hastanesinin olduğuna dikkat çekti.

 VAN:POLİS 'ERBANEYİ RAHATSIZ EDİCİ' BULDU

Erciş'te görevli polis memuru evinde ölü bulundu Erciş'te görevli polis memuru evinde ölü bulundu

HDP Kadın Seçim Komisyonu ile Tevgera Jinen Azad (TJA) aktivistleri seçim çalışmaları kapsamında Van kent merkezinde erbana eşliğinde bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Bildiri dağıtımına HDP milletvekili adayları Muazzez Orhan ve Asuman Yelmazer ile birlikte HDP ve DBP il eş başkanları da katıldı. 

Cumhuriyet Caddesi'nden Sebze Hali'ne kadar süren yürüyüşte kadınlar, yol boyunca erbaneler çalıp, “Jin jiyan azadî" sloganları attı. Çevredeki yurttaşların da ıslık ve alkışlarıyla destek verdiği kadınlar, Valilik binası önüne geldiğinde polis engeli ile karşılaştı. Polisler ‘Halkı huzursuz edeceksiniz' diyerek erbane çalınmasına engel olmak istedi. Ancak polisin engelleme girişimlerine rağmen kadınlar erbane çalmayı sürdürerek çalışmalarına devam etti.

İPEKYOLU :HDP Milletvekili Adayı Murat Sarısaç’ın seçim çalışmaları kapsamında bugünkü durağı ise İpekyolu ilçesindeki Kevenli TOKİ konutları oldu. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyeleri, partisinin İpekyolu İlçe Örgütü yöneticileri ile birlikte Kevenli TOKİ’de bulunan esnafları ziyaret edem Sarısaç, esnaflara seçim bildirgelerini ve bayram tebrik kartlarını sundu. Buradaki ziyaretin ardından Semt Pazarı ziyaret edildi.

Yapılan sohbetlerde pazar esnafı, atanan kayyumun pazara önem vermemesinden yakındı. HDP’li Sarısaç ise, “24 Haziran seçimlerinde AKP’yi tabela partisi yapacağız. Ardından gasp edilen belediyelerimizi de alarak sizlerin isteklerini yerine getireceğiz” dedi. 

Esnaflar da 24 Haziran’da yapılan haksızlıkların hesabını sormak için sandıklara gideceklerini söyledi. 

TUŞBA:HDP Milletvekili Adayı Tayyip Temel ise, partisinin Tuşba İlçe Örgütü yöneticileri ile birlikte Oto Sanayiciler Sitesi’nde seçim çalışması yürüttü. 

Tamamı oto tamircilerden oluşan esnafı tek tek ziyaret eden partililer, hem seçim broşürü hem de bayram kartı dağıttı. Bir esnafın "Dükkanım var ama durumumuz hiç iyi değil. Günde 200 TL kazansak halimize şükrediyorum. 24 Haziran'ın hepimiz için iyi bir sonuç çıkmasını bekliyoruz" sözleri üzerinde Temel, 24 Haziran'da özellikle kriz yaşayan esnaftan destek beklediklerini ve bu iktidara iyi bir cevap verilmesi gerektiğini söyledi

MURADİYE:HDP Van Milletvekili Adayı Asuman Yelmazer, kent merkezinde kadınlarla birlikte yürüttüğü çalışmaların ardından Muradiye ilçesine geçti. DBP İl Eşbaşkanı Ökkeş Kawa ile yerine kayyum atanan Muradiye Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Tunç’un eşlik ettiği Yelmazer, halk ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Yurttaşlara seçim bildirgelerinin yazılı olduğu broşürleri dağıtan partililer, yine yurttaşların bayramlarını kutladı. Yapılan sohbetlerde seçimlerin önemi konuşuldu.

İlçedeki seçim çalışmaları ev ve işyeri ziyaretleriyle sürüyor. 

BAŞKALE:Başkale ilçesinde de seçim çalışmaları mezra mezra sürdüren HDP’liler, bugün de Tahıl (Kauxpula) ve İngani mahallerine gitti. İlk olarak Tahıl Mahallesi’ne giden partililere özellikle çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Seçim aracıyla mahalle meydanından geçildiği sırada parti aracını durduran köylülerin halaylar çekmesi de renkli görüntüler oluşturdu.

Partililer buradan gittikleri İngani Mahallesi’ne bağlı Aşkita mezrasında da mahalle sakinlerinin sıcak ilgisi ile karşılaştı.

BAHÇESARAY:Kentte seçim çalışmalarının yürütüldüğü bir diğer adres Bahçesaray ilçesi oldu.

İlçeye 17 kilometre uzakta bulanan Altındere (Arınç) Mahallesi’ne giden aralarında Van Milletvekili Adayı Mukaddes Karakoç ile Van Milletvekili Adem Geveri’nin de bulunduğu HDP’liler çat-kapı seçim çalışması yürüttü. 

Burada konuşma yapan Milletvekili Adayı Mukaddes Karakoç, coşkulu karşılamadan dolayı Arınç halkına teşekkür etti. Buraya gelme nedenlerinin sadece oy olmadığını belirten Karakoç, “Önemli olan birlik beraberliğimizi daim kılmaktır. Eğer toplumsal birliğimizi kurabilirsek, o zaman güçlü bir mücadele ekseninde hedefimiz olan toplumsal barışa, özgürlüğe,  demokrasiye ulaşırız. Zaten bu bilince ulaşmış her birey de 24 Haziran günü HDP’ye ve Demirtaş’a oy verme ihtiyacını doğalında hissedecektir” dedi. 

‘KADINLAR DAHA FAZLA MÜCADELEYE DAHİL OLMALI’

Konuşmasında ilçe merkezinde esnafları gezerken kadınları çok göremediğini belirten Karakoç, kadınlardan yaşamın her alanına dahil olmaları gibi aktif siyaset içinde olmalarını da istedi.

Bahçesaraylı kadınlarının çok çalışkan ve cesur olduğunu vurgulayan Karakoç, bu cesaretlerini toplumun özgürleşmesinde de kullanabilmeleri gerektiğini söyledi. Karakoç, “Eğer biz kadınlar mücadeleyi daha da büyütürsek dünya daha yaşanır bir hal alır. Seçimlere sayılı günler kaldı. Özellikle kadınlar başta olmak üzere herkes kendi başına inisiyatif alıp HDP ve Demirtaş için çalışmalıdır” dedi.

Konuşmalardan sonra Arınç halkı, HDP’lileri büyük coşkuyla uğurladı. HDP’liler seçim çalışmalarını Cevizlibelen (Kisor) Mahallesi ile ve mahalleye bağlı Ünlüce (Mezra Şexan)  mezralarında sürdürdü. ..

SEÇİM COŞKUSU TÜM SERHAT'TA DEVAM EDİYOR  

KARS:Seçim çalışmaları son hızda sürdürüldüğü Kars’ta da, HDP’nin milletvekili adaylarından Ayhan Bilgen Kağızman ilçesinde halk ile bir araya geldi. HDP Milletvekili Adayı Arzu Moco ise, çalışmalarına sabah erken saatlerde Digor ilçesinde başladı. İlçe halkı ile bir araya gelen Moco, temaslarını ilçeye bağlı Yağlıca (Zıxçe), Kocaköy (Nexşan) köylerinde sürdürdü.

Kendilerini HDP bayrakları ile karşılayan köy sakinlerine konuşan Moco, HDP’nin barajı aşması için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.  Yapılan konuşma sonrası kadınlar hep birlikte “Jin Jiyan Azadî” sloganları atarak halaya durdu.  

AĞRI:HDP Ağrı milletvekili adayları Dilan Dirayet Taşdemir, Berdan Öztürk, Abdullah Koç ve Kezban Dumlu ise seçim çalışmaları kapsamında Diyadin ilçesinde halkla buluştu.

‘24 HAZİRAN’DA GÜLE GÜLE DEMEYE HAZIR MISINIZ?’

İlçe sakinleri HDP adaylarını parti binası önünde “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla karşıladı. Çekilen halaylar sonrası sahneye davet edilen adaylar halkı selamladı. İlk sözü alan adaylardan Kezban Dumlu, “Kürtleri yok sayarak teslim almak isteyen bu zihniyete 24 Haziran’da güle güle demeye hazır mıyız? Kürt halkı yüzyıldır vermiş olduğu özgürlük mücadelesi ve aynı zamanda ağır savaş koşullarında edinmiş olduğu tecrübe ile artık ne istediğini çok daha iyi biliyor. Hiç kimse artık Kürtleri ve Kürt sorunun malzeme edip iktidar koltuklarında oturmayacaktır. Ben inanıyorum ki 24 Haziran’da Kürt halkı sandıklara giderek Kürt düşmanlarını hak ettikleri yere gönderecektir” diye konuştu.

‘DİYADİN :24 HAZİRAN’DA FAŞİZAN POLİTİKALARA CEVAP VERECEKTİR’

Dilan Dirayet Taşdemir, ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Diyadin kahramanların yeri. Siz hiçbir zaman zulme karşı boyun eğmediniz. Diyadin halkı, 24 Haziran’da sandıklara giderek Edirne’ye, Selahattin Demirtaş’a selamını yollayacaktır. Bugün özgürlük günüdür, bugün başarı günüdür. Diyadin halkının başarı günüdür. Yıllardır bu devlet partimize faşizan politikalar uyguluyor. Bu faşizan politikalarla Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesini mezardan çıkardılar. İslamiyet tarihinde, insanlık tarihinde böyle bir uygulama yoktur. 24 Haziran’da Diyadin halkı bu faşizan politikalara cevap verecektir.” 

‘AKP HEM KÜRT HEM DE TÜRKİYE HALKLARINI KANDIRDI’

DTK Eşbaşkanı olan Milletvekili Adayı Berdan Öztürk ise, konuşmasında AKP hükümetinin Türkiye ve Kürt halklarına yönelik politikalarını eleştirdi.

Diyadin ve Kürt halkının AKP eliyle yürütülen kirli politikalara tanıklık ettiğini dile getiren Öztürk, “Erdoğan iktidara geldiğinde ‘Biz de bu sistemin mağdurlarıyız. Biz demokrasi ve özgürlük istiyoruz’ demişti. Bugün sadece Kürt halkını değil, tüm Türkiye halklarını kandırdığını görüyoruz. 16 yıldır hem Kürt halkına hem de Türkiye halklarına verdiği hiçbir sözü tutmadı. Artık AKP hükümetinin Kürt halkına vaat edeceği bir şeyi kalmamıştır. 24 Haziran’da irademizi, anadilimizi ve kültürümüzü tanımayan bu zihniyete gereken cevabı vereceğiz” dedi.

ARDAHAN:HDP Ardahan milletvekili adayları Taşkın Aktaş ve Öztürk Polat, seçim çalışmaları kapsamında Çıldır ilçesinde halkla bir araya geldi. Sabah saatlerinde ilk olarak Hayvan Pazarı’nı ziyaret eden adaylar, ardından ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Çıldırlı esnafların şikayetlerini dinleyen adaylar, esnaflara seçim bildirgelerini vererek, 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti.  

Esnaflarla konuşan Aktaş, “Çıldır’a barışın, kardeşliğin ve adaletin sözünü veriyoruz. 24 Haziran’da mutlaka kazanacağız halkımızdan destek bekliyoruz” dedi.

MUŞ:Muş’ta da HDP milletvekili adayları Mensur Işık ve Gulistan Kılıç Koçyiğit, özelleştirilen Muş Şeker Fabrikası’na ziyaret gerçekleştirdi. Burada Şeker Fabrikası hakkında bilgiler alan HDP’liler ardından seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve kurum ziyaretleri gerçekleştirdi. 

ERZURUM:Seçim çalışmalarının en yoğun sürdüğü illerin başında yer alan Erzurum'da ise HDP'li adaylar halkla buluşmaya devam etti. Daha önce birçok ilçeyi ziyaret eden adaylar, bugün de Horasan ve Köprüköy ilçelerini ziyaret etti. Uzun bir konvoy eşliğinde ilçelere giden adaylara halk büyük ilgi gösterdi. 

IĞDIR :Iğdır’da ise HDP’li milletvekili adayları Kıznaz Türkeli ve Habip Eksik, kalabalık bir partili grubu ile birlikte seçim çalışması yürüttü.

İki gruba ayrılan HDP’liler, Iğdır Sanayi Sitesi esnafını ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan HDP’liler, yapılan sohbetlerde seçimlerin önemini anlattı.