HABER MERKEZİ / ERHAN AKBAŞ - 2011 Yılında Van-Erciş’te yaşanan yıkıcı depremden sonra yeni iş istihdamı sağlamak amacıyla dönemin Milli eğitim bakanı Ömer Dinçer tarafından hizmete açılan 147 İletişim merkezinde, 120 depremzedeye iş istihdamı sağlanmıştı.

Açıldığı tarihten buyana ilçede hizmet veren 147 iletişim merkezinde geçtiğimiz aylarda çalışan bir çok personelin işine siyasi  sebepleri ve güvenlik soruşturmalarını gerekçe gösteren yüklenici firma son vermişti.

 İŞTEN ÇIKARILANLAR İŞE GERİ DÖNÜŞ DAVASI AÇTILAR

 Milli eğitim bakanlığı 147 iletişim merkezinde 5 yıl boyunca vatandaş temsilcisi pozisyonunda  çalışan personellerden Nurdan. A, Orhan.B., ve Mevzuat uzmanı olarak çalışan Ferda. A, isimli çalışanlar geçtiğimiz aylarda birim yöneticileri tarafından  önce istifaya zorlanmış daha sonra ise haksız yere sebepsizce  işten çıkarıldıklarını iddia etmişlerdi. O dönem Haber Erciş’e konuşan çalışanlar ‘’Her ne kadar birim yöneticileri tarafından işten çıkarıldıktan sonra  istifa dilekçesi imzalamaya zorlansakta imzalamadık çünkü haksızlığa uğradığımızı biliyorduk  hakkımızı yasal yollarla iş mahmesine başvurarak sonuna kadar arayacağız demişlerdi’’

DAVAYI KAZANDILAR

Erciş 1’ci Asliye Hukuk Mahkemesi işten çıkarılan personellerden VatandaşTemsilcisi Nurdan.A,  Orhan.B  ve  Mevzuat uzmanı olarak çalışan Ferda.A’ı haklı bularak 3’cü duruşmanın sonunda işe geri iade edilmelerine karar verdi.

İşe geri dönüş davasını kazanan F.A isimli mevzuat uzmanı Haber Erciş’e yapmış olduğu açıklamada 9 aylık işsiz kaldığı sürede hem maddi hem de manevi olarak yıprandığını ifade etti.

Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor

F.A,“Uzun yıllar iletişim merkezinde işten çıkarılan diğer arkadaşlarımla birlikte hizmet ettik  karşılığında ise maalesef haksızlığa uğrayarak birim yöneticileri tarafından işten çıkarıldık” Haklıydık mağdur olan diğer arkadaşlarımla birlikte haksızlığa uğradığımızı ispratmaka için iş mahkemesine başvurarak işe geri dönüş davası açtık. Erciş 1’ci Asliye Hukuk mahkemesinde görülen davamızın 3’cü duruşmasında mahkeme heyeti  bizleri haklı bularak işe geri iade edilmemiz yönünde bir karar verdi.

Biz bu davayı açmadan evvel kazanacağımızı biliyorduk birim yöneticileri tarafından haksızlığa uğradığımızı ispatladığımız için mutluyuz dedi.

BİRİM YÖNETİCİLERİ SORULARIMIZI YANITSIZ BIRAKTI

İşe geri dönüş davasını kazanan personeller  ile alakalı görüşlerini almak istediğimiz Birim yöneticilerinden  Nurullah Demir ve Fatih Bedir yöneltmiş olduğumuz sorularımızı yanıtsız bıraktılar.