HABER MERKEZİ / ERHAN AKBAŞ 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri’nde AKP’den Van’da Aday gösterilen Milletvekili adaylarının katılımı ile Erciş’te seçim bürosunun 2’ci defa açılışı yapıldı.Sönük geçen açılışın ardından daha önce defalarca açılışı yapılan Erciş Devlet Hastanesinin açılışı ise bir kez daha yapıldı.

Van’ın Erciş ilçesinde AKP ilçe teşkilatı tarafından günlerdir hazırlıkları yapılan seçim bürosu açılışı ve aday tanıtım mitingi, fiyaskoyla sonuçlandı. Yerel ve genel gidişattan dolayı tepkilerin odağı haline gelen AKP yönetimini ilçe halkı yalnız bıraktı.

İlçe seçim bürosunun önünce düzenlenen mitinge yaklaşık 100 kişi katıldı.

İlgilin olmadığı miting de sırasıyla birer konuşma yapan milletvekili adaylarından sonra söz alan bir diğer aday İrfan Kartal’ın oy istemek için kullandığı cümleler ise dikkatlerden kaçmadı.

AKPli Aday “ Allahın Emri Peygamberin Kavliyle oyunuzu istiyoruz”

Mitingdeki konuşmasında 24 Haziran seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin baraj altında kallacağını işaret ederek 8-0 çekeceklerini iddia eden AKP’li aday İrfan Kartal adaylık sürecini ise şu sözlerle anlattı. Adayların belirleneceği gün genel merkeze çağrıldım bana dediler ki genel merkezde bizim şuan Van’da zaten 2 tane milletvekilimiz var seni aday göstersek bize ne katacaksın senin toplumdaki karşılığın ne bende söyledimki Allah’ın izni ile halkmızı arkamıza alarak Van’da 8-0 sıfır çekeceğiz.

Bu yüzden bugün burada siz değerli Ercişli hemşerilerimden “ Allahın emri Peygamberin kavliyle” oyunuzu istiyorum dedi.

Arvas “Son üç seçimde ilçede galip gelen Kürt siyasetinin başarısı için 'Siyasi deprem' dedi “

Kartal’ın ardından söz alan AKP’li Abdulahat Arvas konuşmasına Bismillahirahmanirahim çekerek başladı. Arvas kendisinin de aday olduğu ancak DBP'li Diba Keskin'e karşı açık ara kaybettiği seçimlere değinerek son üç seçimde Erciş’te siyasi iktidarı kaybettikleri HDP’nin Erciş’te elde ettiği başarısını ise siyasi bir deprem olarak değerlendirdi.

Arvas konuşmasının devamında “Allahvekil biz Van’a bağlıyız Van bizim ilimizdir, hepimizde Allahın kuluyuz, Allaha bağlıyız, siyasi olarakta Recep Tayyip Erdoğana bağlıyız dedikten sonra kitle 3 defa tekbir getirdi.

“13 defa açılış sözü verlen ve Üç defa açılışı yapılan hastanenin kurdelası birkez daha kesildi”

Erciş Belediyesi, kayyım döneminde çift maaş alan 3 isim hakkında işlem başlattı Erciş Belediyesi, kayyım döneminde çift maaş alan 3 isim hakkında işlem başlattı

Konuşmalardan sonra vekill adayları ve beraberindeki grup esnafı ziyaret ettikten sonra 10 yıl önce Çınarlı Mahallesinde temeli atılan ve 3 defa açılışı yapılan Erciş Devlet Hastanesinin kurdelasını bir kez daha kesti.Küçük bir grubun hazır bulunduğu alanda adaylar kısa birer konuşma yaptı. Yapım aşamasında ismi sıklıkla olaylarla anılan ve bir türlü bitmek bilmeyen Hastane'nin seçimlerden sonra hizmet verip vermeyeceği konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmazken açılışa Van Valisi Murat Zorluoğlu, Erciş ilçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ve il sağlık müdürü gibi isimler ise katılmadı.

Öte yandan mevcut hastanenin ise hala taşınmadığı ve sağlık hizmetlerine devam ettiği gözlemlendi.

Söz konusu Hastane ile ilgili Arşivimizden :

Temeli atıldığı günden buyana 13 defa açılış sözü verildi” Temeli 2008 yılında atılan hastane bir türlü tamamlanamazken projeyi üstlenen onlarca müteahhit firma ise paralarını alamadıkları için iş bırakmıştı. Son olarak Başbakan yardımcısı Recep Akdağ’ın, ‘2017 yılı içerisinde açacağız’ dediği hastanenin açılması bir yana, paralarını alamayan firma sahiplerinin döşedikleri fayans ve diğer taşınır malzemelerini geçtiğimiz aylarda hastaneden sökerek götürmeye başladıkları basına yansımıstı. Temeli atıldığından buyana 4 Başbakan, 4 Sağlık Bakanı ve 4 Vali’yi eskiten hastane ile ilgili her gelen söz verdi. İşte farklı tarihlerde verilen sözler: - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: Hastaneyi kısa zamanda açacağız (7 Ekim 2008) - Recep Tayyip Erdoğan: Hastaneyi kısa sürede açıyoruz (2011) - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi: Eylül 2015’te açıyoruz. - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi: Mayıs 2015’te açıyoruz - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi: Ağustos 2017’de açıyoruz - İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz: Nisan 2016’da açıyoruz - Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar: Ağustos 2017’de açıyoruz - Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar: Eylül 2017’de açıyoruz - Van Valisi Murat Zorluoğlu: Kasım 2017’de açıyoruz - İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz: 2017 yılında açıyoruz - Sağlık Bakan’ı Recep Akdağ: 2017 yılı içerisinde açıyoruz - Van Valisi Murat Zorluoğlu: 2017 bitmeden açıyoruz - Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Heybet Semur: Temmuz 2017’de açıyoruz - Van Milletvekili Adayı Abdulahat Arvas 25 Mayıs 2018 Erciş Devlet Hastanesini 10 gün içerisinde açıyoruz