Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor
HABER MERKEZİ / ERHAN AKBAŞ
www.haberercis.com

Erciş’te DBP’li belediye tarafından geçtiğimiz yıl yeniden restorasyonu yapılan. Emrah ile Selvi parkında bulunan ve  Ahlat Taşı  malzemesi kullanılarak yapılan üzerinde barış figürüleri olan yapı  Erciş Belediyesi ekipleri tarafından gece vakitlerinde yıktırıldı iş makinalarının dahil olduğu yıkım işlemi  yurttaşlar tarafından izlenirken  söz konusu yapının neden yıktırıldığı ise merak konusu oldu.

Erciş  belediyesi söz konusu parkta yapılması planlanan çay bahçesini yıllık olarak kiralanması için geçtiğimiz aylarda ihalaye çıkartmış ihaleyi kazanan kişi belirlendikten sonra  hiç bir hukuksal bir sorun olmamasına rağmen ihale sonucunu çelişkili gerekçeler göstererek iptal etmişti. 
 
Ancak DBP’li belediye daha önce  çay bahçesi olan alanda inşa ettiği parkın isminin  ilçede yaşayan  halkların  bir değeri haline geldiği gerekçesiyle  değiştirmeyerek parkın adını Emrah ile Selvi olarak bıraktığını açıklamıştı  aynı parkın içinde bulunan ve barışı simgeleyen figürlerin olduğu yapı kayyım tarafından kepçe ile yıktırıldı.

11 Eylül 2016 tarihinde göreve gelen kayyım  önceden alınan mahkeme kararını  Dbp’li belediyenin daha evvel uygulamadığını gerekçe göstererek  Ahmede Hane, Celadet  Bedirhan gibi kürt geleneklerinin ve islam aleminin önemli değerleri olan isimlerinin verildiği cade ve parkların ismini tekrar değiştirerek yerlerine Recep Tayyip Erdoğan ve Ebubekir Çiftçi  isimlerinin yazılı olduğu tabelaları astırmıştı.

Üzerinde çok dilli yazıların olduğu birçok tabelalardan kürtçe kısımlar çıkarılırken Dbp’li belediye tarafından farkındalık yaratmak gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için Erbane, gitar,bağlama, tiyatro ve resim eğitimlerinin verildiği Ronahi Kültür merkezi, Çocuk kreşi gibi kurumları kapattıran kayyım, onlarca kadının meslek edindiği  ve emeklerini üretime çevirdikleri iki ayrı kadın atölyesinin de kapısına da kilit vurmuştu.

Kadın Politikaları Müdürlüğünü de kapattıran kayyım sözkonusu birim çalışanları dahil olmak üzere daha evvel  37 belediye çalışanın işine de son vermişti.