Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor

Van’ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan yıkıcı depremin yıl dönümü nedeni ile HDP Erciş İlçe Örgütü açıklama yaptı. HDP Erciş İlçe Eşbaşkanı Yücel Ağaoğlu tarafından yapılan açıklamada, deprem sırasında yaşamlarını yitirenlerin ailelerine baş sağlığı dilendi. Açıklamanın devamında ilçede depremin izlerinin silinmediği ifade edilirken, deprem sonrası yaşanan sorunlara dikkat çekilerek, yaraların halen taze olduğu ifade edildi. 


Depremde yaşamlarını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu sonrasında söz alan HDP Erciş İlçe Eşbaşkanı Yücel Ağaoğlu, “Acının dili ve kimliği ortaktır. Düşünce ve görüşler ne olursa olsun, kesilen her parmağın yada dağlanan her yüreğin acısı aynıdır. Bu anlamda ilçemizde meydana gelen deprem sonrasında yaşamını yitiren yurttaşların ailelerini baş sağlığı diler, Allah’tan sabır vermesini dilerim” ifadesinde bulundu. Ağaoğlu, deprem sonrasında 6 yıl geçmesine rağmen Erciş halkının deprem yaralarının sarılmadığını ifade ederek, “ maalesef depremden sonra yıkılan kentimiz enkazları ile kendi kaderine terk edildi. İlçe merkezinde halen devam eden ve bir türlü bitmeyen inşaatlar, aslında verilen vaatlerin ve sözlerin aynı zamanda Erciş halkına verilen değerin somut göstergesidir” dedi.