Van’ın Edremit ilçesinin BDP’li belediye eşbaşkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan’ın seçim çalışmaları sürüyor.

Van’ın Edremit (Artemêt) ilçesinin BDP’li adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan’ın seçim çalışmaları sürüyor.

BDP Edremit Belediye eşbaşkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan ile beraber BDP Edremit ilçe yöneticilerinin de katılımıyla Yenimahalle, Eminpaşa, Süphan mahallelerinde ev ziyaretleri ve halk toplantıları düzenlendi.

Toplantı ve ziyaretlerde konuşan BDP Edremit Belediye eşbaşkan adayları, 30 Mart yerel seçimleriyle beraber bölgede eşit, demokratik, katılımcı ve özgürlükçü bir yaşam paradigmasının inşa edileceği bununla beraber alınacak belediyelerle beraber yerelden öz yönetim ve özgür bir geleceğin inşasının daha da kolaylaşacağını belirtti.

Kürt halkı için 30 Mart yerel seçimlerinin bir demokratik özerklik referandumu olduğuna dikkat çeken adaylar, tek amaç belediyeleri almak değil bölgede en çok oyu en büyük farkla almak olduğunu söyledi.

Edremit Belediyesi bünyesindeki ESEM’deki öğretmenler geri çekildi, yüzlerce öğrenci mağdur Edremit Belediyesi bünyesindeki ESEM’deki öğretmenler geri çekildi, yüzlerce öğrenci mağdur

Adayların mahallelerde yaptıkları ev ziyaretleri ve halk toplantıları sürüyor.